28 Μαΐου 2012

Πανελλήνιες 2012.Φυσική : Νέα ανακοίνωση(26 Μαίου 2012) για το Γ4 ερώτημα


Πολλές είναι οι αντιδράσεις από υποψήφιους και γονείς για το ερώτημα Γ4 της Φυσικής όπου και ακυρώθηκε λίγες ώρες μετά την εξέταση καθώς είχε ελλιπή διατύπωση με βάση  την εξεταστική επιτροπή.
Ωστόσο η Ένωση Ελλήνων Φυσικών δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ερώτημα ήταν λάθος και να μην διορθωθούν τα γραπτά ακόμη.
Παράλληλα πολλοί είναι οι υποψήφιοι οι οποίοι ισχυρίζονται πως κατάφεραν να λύσουν το ερώτημα, θεωρώντας ότι αδικούνται αν και γι’ αυτούς ισχύσει η ακύρωση του ερωτήματος.
Σήμερα Σάββατο 26/5 το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία επαναλαμβάνει ότι το θέμα ακυρώθηκε και πως θα επιμεριστούν οι βαθμοί. Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από σχετικά ερωτήματα υποψηφίων, επισημαίνει ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τις Οδηγίες προς τα Βαθμολογικά Κέντρα είναι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.).
Σε ό,τι αφορά στο μάθημα της Φυσικής και στο τέταρτο ερώτημα (Γ4) του τρίτου θέματος, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι η διατύπωση του ερωτήματος αυτού δεν ήταν πλήρης επιστημονικά, η ΚΕΕ προχώρησε στην ακύρωσή του και έδωσε αμέσως τις σχετικές οδηγίες στους βαθμολογητές επιμερίζοντας τις 7 μονάδες, που θα ελάμβανε το ακυρωθέν ερώτημα, στα υπόλοιπα τρία ερωτήματα του ίδιου θέματος.
Επαναλαμβάνεται ότι, όσον αφορά στη γραπτή εξέταση του μαθήματος, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικώς (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η ίδια ρύθμιση».


Read more: http://www.neolaia.gr/2012/05/26/panellinies-2012-fysiki-nea-anakoinosi-g4-erotima/#ixzz1wAJaN3n6