9 Μαρτίου 2012

Φορολογική Δήλωση 2012: Έως τις 15 Ιουνίου οι προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Το υπουργείο Οικονομικών δίνει περιθώριο μέχρι τις 15 Ιουνίου σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και επιτηδευματίες για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους.

Το υπουργείο Οικονομικών δίνει περιθώριο μέχρι τις 15 Ιουνίου σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και επιτηδευματίες για να υποβάλουν τις δηλώσεις τουςΑθήνα

Τις προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2012 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας περιθώριο μέχρι τις 15 Ιουνίου σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και επιτηδευματίες για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους. Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 λήγει στις 31 Ιουλίου.

Αναλυτικά, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο της απλοποίησης των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων και της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, ομαδοποιούνται και καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ως εξής:

Μέχρι και τις 30 Απριλίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των ΟΕ, ΕΕ, κοινωνιών, κοινοπραξιών κλπ, καθώς και όλων των Νομικών Προσώπων Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του ΚΒΣ που τηρούν.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των ΑΕ, ΕΠΕ κλπ, δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10 Μαΐου. Ειδικά για τις ΑΕ η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κλπ), ορίζεται μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31η Ιουλίου.


Τέλος, διευκρινίζεται ότι η εκτύπωση των εντύπων, οι οδηγίες προς τις ΔΟΥ και η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων μέσω του TAXISnet εξελίσσονται στους προβλεπόμενους χρόνους σε σχέση με τις οριζόμενες προθεσμίες και σημειώνεται ότι αντίστοιχα είχαν εξελιχθεί και τον προηγούμενο χρόνο.

Newsroom ΔΟΛ