10 Ιανουαρίου 2012

Εγκρίθηκαν οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας, 8.170 θέσεις για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Έγκριση πρόσληψης 26.000 ανέργων στην κοινωφελή εργασία.
 
Εγκρίθηκαν από την αρμόδια Δικαστική Επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί στα πλαίσια των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, που είχαν υποβληθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Η έγκριση έγινε με βάση τα προσόντα των υποψηφίων και κοινωνικά κριτήρια, ενώ οι θέσεις εργασίας κατανέμονται σε επτά περιφέρειες και οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε 368 υπηρεσίες.
Οι υποψήφιοι για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν, μετά την οριστική επικύρωση από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινωνικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 Όσοι επιλεγούν θα λαμβάνουν για 5 μήνες μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ, ενώ θα έχουν πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.

Οι πρώτες προσλήψεις θα γίνουν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου έχουν εγκριθεί 8.170 θέσεις.


Ακολουθούν, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για 1.700 θέσεις, Ηπείρου για 2.950, Θεσσαλίας για 5.300 Πελοποννήσου για 4.130 και Νοτίου Αιγαίου για 870.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά συνολικά 57.000 ωφελουμένους και μπορούν να ενταχθούν σε αυτό, πέντε κατηγορίες ανέργων.

Μακροχρόνια άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι έως 30 ετών, επιστήμονες και βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.