2 Ιανουαρίου 2012

Υποσχονται 153.000 θέσεις εργασίας στην αρχή του 2012

ΗΧΩ 30.12.2011. σελ.11


«Δράσεις κοινωνικής προστασίας, απασχόλησης και αλληλεγγύης» τέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης αρμόδιων κυβερνητικών και άλλων φορέων, μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Συζητήθηκαν προγράμματα απασχόλησης (προϋπολογισμού 773,8 εκστ. ευρώ, με 153.080 ωφελούμενους, τα οποία θα υλοποιηθούν το α' τρίμηνο του 2012) και κατάρτισης (ύψους 124 εκατ. ευρώ, με 25.000 ωφελούμενους, επίσης το α' τρίμηνο του 2015).

Σε δηλώσεις του μετά μετά το τέλος της σύσκεψης αρμόδιων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου,  ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διασφάλιση και δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας  το πρώτο τρίμηνο του 2012 μέσα από ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός,
είναι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία, 
καθώς: "αποφασίσαμε να ενισχύσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για την στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο κ. Παπαδήμος έκανε επίσης λόγο για ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής μέριμνας για τους

ηλικιωμένους,
τους ανέργους,
τις μητέρες χαμηλών εισοδημάτων
και άλλες ευπαθείς ομάδες, 
όφού όπως επισήμανε: "Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν πλήξει χιλιάδες οικογένειες που ιδίως τούτες τις μέρες δοκιμάζονται σκληρά.
Είναι καθήκον όλων μας να τις στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη"

Μιλώντας μάλιστα για τα μέγεθος του συγκέκριμένου προβλήματος, ο πρωθυπουργός ανέφερε όχι η χώρα μας δίνει σήμερα δυο μάχες:
«Η μία είναι της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της οικονομικής αναδιάρθρωσης, ώστε η οικονομία να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και να υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ.
 Η άλλη είναι η μάχη της κοινωνίας μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης
 την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία της κοινωνικής συνοχής».