9 Μαΐου 2011

Τέρμα η ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση των μαθητών

Αναδημοσίευση από το πρωτοσέλιδο της Δραμινής εφημερίδας "Χρονικά" 9 Μαΐου 2011.

ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ


Αναγκασμένοι να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι από σήμερα οι μαθητές του νομού, καθώς η διορία που είχαν δώσει οι αυτοκινητιστές -μέχρι την περασμένη Παρασκευή 6 Μαΐου-
δεν βρήκε... ανταπόκριση.
Το πρόβλημα από τις οφειλές για τη μεταφορά των μαθητών με το υπεραστικό και το αστικό ΚΤΕΛ είναι γνωστό, και πολλές φορές αναφερθήκαμε σε αυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δυο διοικήσεις έχουν να  πάρουν  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όχι μόνο από τη φετινή σχολική χρονιά (που δεν έχουν υπογραφεί μάλιστα και οι σχετικές συμβάσεις) αλλά και από πέρσι.

Μην αντέχοντας άλλο αυτήν την κατάσταση, την περασμένη Δευτέρα σταμάτησαν τις δωρεάν μετακινήσεις, όμως την επόμενη ημέρα συνέχισαν κανονικά.

Αυτό προέκυψε -ως ένδειξη καλής θέλησης, με την παράλληλη 4ημέρη διορία- μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν στην Κομοτηνή με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, και τις δεσμεύσεις που δόθηκαν για εξεύρεση λύσης και παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργό Γιώργου Ντόλιου.

Όμως, οι τελικές απαντήσεις της Παρασκευής δεν ικανοποίησαν και ένας νέος κύκλος ταλαιπωρίας και επαφών αρχίζει ξανά από σήμερα. Το απόγευμα θα γίνει νέα συνάντηση με τον Άρη Γιαννακίδη, αν και οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ δεν εμφανίζονται αισιόδοξοι!