6 Ιουνίου 2012

Τέλος Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών – Έως 5 Ιουλίου η κατάθεση των μηχανογραφικών


Το τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου θα γίνουν γνωστές οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελλαδικών, ενώ στο τέλος Αυγούστου, όπως πάντα θα ανακοινωθούν... οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας, Ευφροσύνη Κιάου.

Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους, με ηλεκτρονικό τρόπο. Από σήμερα και μέχρι 22 Ιουνίου θα πρέπει πάρουν, από τα λύκειά τους, τον κωδικό ασφαλείας (password) για τα μηχανογραφικα και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.

«Μιντιακός πανικός και πολιτικές σκοπιμότητες» «φταίνε» κατά την υπουργό Παιδείας για το σάλο και το... μπάχαλο που δημιουργήθηκε με το θέμα της Φυσικής και την ελλιπή διατύπωση της ερώτησης Γ4. Η Εξεταστική Επιτροπή ενήργησε υπό το κράτος πίεσης είπε η υπουργός, χρησιμοποιώντας μάλιστα την φράση «βρέθηκε εν ύπνω» από την ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που επεσήμαινε το λάθος στο ερώτημα.

Άφησε αιχμές για την επιτροπή λέγοντας ότι δεν την συγκρότησε η ίδια, αλλά τόνισε ότι «προβληματίστηκε» για τους Φυσικούς που την στελέχωσαν.

Σε όλες τις εξετάσεις και σε όλα τα μαθήματα, οι εξεταστές έθεσαν 3.200 ερωτήσεις και μόνο με τη Φυσική προκλήθηκε ζήτημα, είπε. Και κατέληξε ότι ο απολογισμός των πανελλαδικών εξετάσεων είναι καλός, παρά το γεγονός ότι διεξήχθησαν σε προεκλογική περίοδο.

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν με τα τετράδια των υποψηφίων τα οποία ανακαλύφθηκε την τελευταία στιγμή ότι ήταν διάφανα και φαινόταν το όνομα, τόνισε ότι «το χαρτί το προμηθευθήκαμε φέτος αργά από την Γερμανία η οποία απαίτησε την προπληρωμή του. Άλλαξε η ποιότητα του χαρτιού, ήταν γυαλιστερό και «βελουτέ» ωστόσο στον χρωματισμό του αποκαλύφθηκαν τα προβλήματά του και τα οποία λύθηκαν προσθέτοντας πολλά αυτοκόλλητα».

Η υπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή της από δημοσιεύματα που την είπαν «άπειρη», χαρακτηρισμός που όπως είπε της αποδόθηκε λόγω της εξέλιξης του θέματος της Φυσικής που πυροδότησε πολιτικές σκοπιμότητες και παρεμβάσεις.

Η κα Κιάου είπε ότι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση το «ξεπάγωμα» των πιστώσεων, καθώς, ως γνωστόν ο «νόμος Διαμαντοπούλου» συνδέει την χρηματοδότηση με την υλοποίηση του νόμου, ο οποίος σε πολλά ιδρύματα δεν έχει εφαρμοσθεί, με αποτέλεσμα τα Ιδρύματα να μην έχουν πιστώσεις ούτε για να πληρώσουν το φως, το νερό και το τηλέφωνο, αλλά και τα έξοδα για την φοιτητική μέριμνα.

Για τη θητεία των πρυτανικών αρχών που, στην πλειοψηφία των ιδρυμάτων , λήγει στις 30 Αυγούστου (σε ορισμένα Πανεπιστήμια λήγει νωρίτερα), η υπουργός είπε ότι είναι θέμα που θα πρέπει να λύσει η επόμενη κυβέρνηση.

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς είπε ότι το 60% των βιβλίων των λυκείων και γυμνασίων θα παραδοθεί στις 30 Ιουνίου, ενώ του δημοτικού και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) που είναι το 40% ως τις 10 Αυγούστου. Συγχρόνως-πρόσθεσε- προχωρεί η διαδικασία αποσπάσεων και μεταθέσεων, ενώ εξέφρασε την απογοήτευση της για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του εξωτερικού.

Δεν έλειψε φυσικά και η ερώτησης για το αν θα ήθελε να μείνει στο υπουργείο, αν μετά τις εκλογές της ζητούνταν κάτι τέτοιο. Κι εκεί, επιστράτευσε το χιούμορ της... «Θα ρωτούσα το «μαξιλάρι» μου, και φυσικά θα μετρούσα και τις σωματικές μου δυνάμεις διότι ανήκω στην τρίτη ηλικία», απάντησε.
parapolitika.gr