7 Ιουλίου 2010

Φαράγγι-Πέτρινο Θέατρο Πετρούσας 2010. Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 9.μ.μ.
 
«Ο θάνατος του εμποράκου».

Του Άρθρουρ Μίλλερ Θεατρική Παράσταση από το θίασο του Θύμιου Καρακατσάνη.
Πηγή έμπνευσης του έργου στάθηκε για τον Μίλλερ, ο πατέρας του που ήταν εμποράκος. Πουλούσε γυναικεία ρούχα στη Νέα Υόρκη. Στη μεγάλη οικονομική ύφεση στην Αμερική το 1929, καταστράφηκε. Από εκείνη την ημέρα έπαψε να κοιτάει το γιο του στα μάτια. Και έτσι, ντροπιασμένος, πέθανε.

Ο Γουίλλυ Λόμαν, ο εμποράκος, ζει την τελευταία ημέρα της ζωής του. Χωρίς δουλειά, χωρίς όνειρα, και με τον τρόμο ότι στα μάτια των άλλων του θα είναι ένας αποτυχημένος.
Μέσα από τη ζωή του Λόμαν, ο Μίλλερ εξετάζει το μύθο του Αμερικανικού ονείρου, που σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο - τις ελπίδες και τους φόβους της μέσης κοινωνικής τάξης
Ο Θάνατος του Εμποράκου πρωτοανέβηκε στο Μπρόντγουαιη το 1949 και χάρισε στο Μίλλερ το βραβείο Πούλιτζερ καλύτερου έργου την ίδια χρονιά.
Ο Εμποράκος όχι μόνο πρόσφερε στον τριαντατριάχρονο τότε Μίλλερ παγκόσμια αναγνώριση, αλλά αποτέλεσε επίσης και τον ακρογωνιαίο λίθο του σύγχρονου Αμερικανικού θεάτρου.
Ας σημειωθεί πως ο Γιάννης Ιορδανίδης καταπιάνεται για δεύτερη φορά με έργο του Αμερικάνου δραματουργού (προηγήθηκε η επιτυχημένη παράσταση
Ήταν όλοι τους παιδιά μου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη με τον Κώστα Καζάκο), ενώ ο Θύμιος Καρακατσάνης έρχεται αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με το ρόλο του Γουίλλυ Λόμαν, αφού τον είχε ερμηνεύσει και πάλι, το 1985.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία:Γιάν νης Ιορδανίδης

Σκηνικά- κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί:Λευτέρης Παυλόπουλος
ΠΑΙΖΟΥΝ

Θύμιος Καρακατσάνης, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Μιχάλης Μαρκάτης, Γρηγόρης Σταμούλης, Γιώργος Ρούφας, Ελευθερία Ρήγου, Χάρης Εμμανουήλ, Στάθης Κακαβάς, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Ελευθερία Ευθυμιάτου, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Ελευθερία Ευθυμιάτου
Τιμή Εισιτηρίου : 17 ευρώ.

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.