1 Ιουλίου 2012

Ο... Πίου και η Θεσσαλονίκη


Αναδημοσίευση από τα taxalia.
Θυμηθείτε τους ...Πίου, που έφεραν παράγοντες της Θεσσαλονίκης. 


Ονόματα που θα σας κάνουν να γελάσετε 


(ή να κλάψετε αν είστε ανόητος φανατικός)

Σε μία μεταγραφική περίοδο που δεν κουνιέται φύλλο, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 (ένας είναι ..
πλέον ο πρόεδρος) έκανε την κίνηση ματ και έφερε στην Ελλάδα τον Πίου.
 Το μαύρο πιστόλι που καθαρίζει και σκοράρει από τα αποδυτήρια.

Αναφερόμαστε φυσικά στη νέα διαφήμιση εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που κάνει θραύση τα τελευταία 24ωρα. Με αφορμή λοιπόν τη συγκεκριμένη διαφήμιση, το Sport2310 σας θυμίζει ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια και δεν κατάφεραν να μας πείσουν ότι έχουν ιδιαίτερη σχέση με το επάγγελμα για το οποίο επιλέχθηκαν.

Ο… άνεργος Ινδιάνος

Ξεκινώντας από τον ΠΑΟΚ, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Βραζιλιάνο Ίντιο, τον «Ινδιάνο» που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 και αποχώρησε μετά από έξι μήνες. Τι και αν είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο για σχεδόν δύο χρόνια. Ο Δικέφαλος τον απέκτησε, με τις κακές γλώσσες να υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι τον τσέκαραν σε dvd αγώνων με την φανέλα της Κορίνθιανς. Μόνο που εκείνα τα παιχνίδια ήταν του 2000. Πριν από έξι χρόνια δηλαδή. Ο Παράσχος τον χρησιμοποίησε σε τέσσερα παιχνίδια και στη συνέχεια τον έθεσε στο περιθώριο. Τώρα είναι 33 ετών και τα ίχνη του αναζητούνται…

Τι Πίου, τι Πια

Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του Ίντιο, ο ΠΑΟΚ απέκτησε έναν ακόμη Βραζιλιάνο. Τον 33χρονο Πια. Δεν έπαιξε ποτέ, ωστόσο φρόντισε να επιβεβαιώσει την φήμη του κακού παιδιού που τον ακολουθούσε από τον πατρίδα του. Τον Ιούλιο του 1999 έμπλεξε σε μία υπόθεση δολοφονίας. Συγκεκριμένα, μετά από έναν καυγά σε μπαρ στο κέντρο του Σάο Πάουλο, ο φίλος του Ρουί Σέζαρ Φερνάντες Παουλίνο σκότωσε τον Βάιλτον Ροντρίγκες ντα Ρότσα. Η συμμετοχή του Πιά στην κακουργηματική πράξη έχει να κάνει με το όπλο του εγκλήματος, το οποίο ήταν δικό του και βρέθηκε στο αυτοκίνητό του. Νωρίτερα, είχε περάσει μία εβδομάδα στην φυλακή, διότι είχε καθυστερήσει να πληρώσει το επίδομα διατροφής για τον γιο του. Στην Ελλάδα συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης. Ψιλοπράγματα δηλαδή. Στην καριέρα του έπαιξε σε είκοσι διαφορετικές ομάδες, ενώ με την φανέλα του ΠΑΟΚ δεν έκανε ούτε μία συμμετοχή.

Έξι μήνες αντί για τέσσερα χρόνια

Το καλοκαίρι του 2005, ο ΠΑΟΚ απέκτησε από την Μπάνια Λούκα τον 21χρονο επιθετικό Βλάντιμιρ Κάραλιτς. Ο Βόσνιος πλασαρίστηκε ως σούπερ ταλέντο και γι’ αυτό υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Από την προετοιμασία όμως αντιλήφθηκαν το λάθος τους και έξι μήνες αργότερα ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

O “Ελ Καμιόν» από το Περού

Περνώντας στον Άρη, το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό μας, είναι ο Νταβίντ Τσέβες. Με το παρατσούκλι «Ελ Καμιόν» («το φορτηγό») ήρθε από το Περού για να φορτώσει γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Στο πρώτο φιλικό, εκτέλεσε πέναλτι μπροστά από την Θύρα 1 και η μπάλα ακόμη αναζητείται εκτός γηπέδου (κάποιοι λένε ότι προσγειώθηκε στο φαστφουντάδικο που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο). Έπαιξε σε οκτώ παιχνίδια, δεν πέτυχε γκολ και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Το… ιππικό

«Τώρα που έρχεται και το ιππικό, όλα θα πάνε καλύτερα», έλεγε ο Γιώργος Χατζάρας τον Ιανουάριο του 2005, με αφορμή την έλευση των Κουεμάχα, Ινόγκουε, Εκουέμε και Φόμουμποντ. Κανείς όμως δεν βοήθησε την ομάδα και στο τέλος της χρονιάς ήρθε ο υποβιβασμός. Από τους τέσσερις, ο Κουεμάχα συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο (Μπριζ).

Οι… λάτιν Πίου

Τα τελευταία χρόνια, ο Άρης στράφηκε στην αγορά της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής. Κάποιοι βοήθησαν την ομάδα, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Φεράρι, Άλεξ Πέρες, Πάμπλο Κοϊρα, Εσκουδέρο, Βαϊσχάιμερ, Μπέλεμ, Άντερσον, Ορτίθ, Πιοβεζάν, Φαμπιάνο.

Ο επιθετικός των μηδέν γκολ

Ο Έιγκεν Γκέραρντ φημιζόταν για τα λαβράκια που ανακάλυπτε. Στον Ηρακλή επέλεξε τον 23χρονο –τότε- συμπατριώτη του, Μέλβιν Χολβάιν. «Θα βάλει πολλά γκολ», έλεγε ο Γκέραρντ. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε με μηδέν γκολ, ενώ σύντομα μετατοπίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας. Σε όσα τουλάχιστον παιχνίδια αγωνίστηκε. Μία από τις λίγες –είναι η αλήθεια- επιλογές του Γκέραρντ.

Οι Αλβανοί των 3.000.000 ευρώ

Τον Ιανουάριο του 2007, ο Ηρακλής του Σπανουδάκη απέκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Μεταξύ αυτών και δύο νεαρούς Αλβανούς. Τον Λίλα και τον Κράγια. Πλασαρίστηκαν ως σούπερ ταλέντα. Ο πρώτος έπαιξε ένα ημίχρονο κόντρα στον Άρη (φέτος αγωνίστηκε με την φανέλα του ΠΑΣ), ενώ ο δεύτερος δεν έκανε επίσημη εμφάνιση. Βάσει επίσημων στοιχείων της ΠΑΕ, οι δυο τους στοίχισαν στην ΠΑΕ, τρία εκατομμύρια ευρώ!!!

Η καραβιά του Φερέρ

Τον Ιανουάριο του 2008, ο Ηρακλής αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Μανέλ Φερέρ, ο οποίος φόρτωσε την ομάδα με οκτώ νέους παίκτες και ενώ επικρατούσε πολιτική οικονομική λιτότητας. Μαζί με τους ταλαντούχους Άαρον Νίγκεθ και Φερνάντο Μαρκές, ήρθαν και οι Μπρούνο Λέιτε, Φονσέκα, Τσάβι Μόρο, Εντίνιο, Φλάβιο, Κλαουντίνιο, οι οποίοι δεν είχαν και πολύ μεγάλη σχέση με το άθλημα. Ο τελευταίος μάλιστα συμμετείχε σε δύο μόλις προπονήσεις, ωστόσο ο Ηρακλής αναγκάστηκε να του καταβάλλει το ποσό των €80.000 ευρώ!

sport2310.gr