30 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Επιδόσεις Ελλήνων στο Λονδίνο (έως 30 Ιουλίου)


"Πλώρη" για μετάλλιο έβαλαν η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Αλεξάνδρας Τσιάβου, πρωταθλήτριες της κωπηλασίας, που τερμάτισαν πρώτες στην πρώτη σειρά και προκρίθηκαν εύκολα στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Ο ημιτελικός για το ελληνικό δίδυμο είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Πέμπτη στις 12:30 το πρωί.

 Το ελληνικό δίδυμο που συμμετείχε στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών, αποτελούμενο από τους Κόνσολα και Μαγδανή δεν κατάφερε να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις της τρίτης προκριματικής σειράς κα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στα ρεπεράζ που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη.

 Στο πόλο, η πρεμιέρα για την εθνική ομάδα δεν ήταν καλή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 8-6 από την Κροατία που είναι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.
Ωστόσο, οι Έλληνες πολίστες δεν πετούν λευκή πετσέτα και δείχνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την πρόκριση στον όμιλό τους.

 Στην κολύμβηση ο Ελληνας πρωταθλητής Αρης Γρηγοριάδης αρχικά είχε αποκλειστεί έχοντας την 17η καλύτερη επίδοση των προκριματικών.

Ωστόσο, ο Ρώσος Μορόζοφ απέσυρε την συμμετοχή του και έτσι ο πρωταθλητής Ευρώπης θα έχει τη δυνατότητα να παλέψει για μια θέση στον τελικό.

 Στο πινγκ-πονγκ, με δύο αθλητές συνεχίζει η Ελλάδα, αφού ο Καλλίνικος Κρεάνγκα νίκησε τον Βέκγο Σειβ με 4 -1 σετ, ενώ ήρθε να προστεθεί αυτή του Παναγιώτη Γκιώνη που νίκησε τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασαρ με 4-0.

 Δυνατά μπήκε στα προκριματικά της ενόργανης γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων η Βάσω Μιλλούση, που συμμετείχε στο πρώτο γκρουπ, τερμάτισε πρώτη στη δοκό ισορροπίας και 3η στο σύνθετο ατομικό και έχει βασιμες ελπιδες για την πρόκρισή της στον τελικό.