28 Ιουνίου 2010

Οικολογική Καταστροφή: Δεν απορροφούν τους οργανικούς ρύπους τα προϊόντα φυτικής προέλευσης επισημαίνει ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Σε απάντηση του υπ’ αριθμ. 1054/22-6-2010 εγγράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας προς το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος σας ενημερώνουμε ότι το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος με το υπ’ αριθμ. ΕΦΑΜΛΔ 10/63/23-6-2010 έγγραφό του προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας επισημαίνει ότι:

Τα προϊόντα φυτικής προέλευσης, όπως οπωροκηπευτικά, φρούτα και λαχανικά δεν απορροφούν τους οργανικούς ρύπους, όπως διοξίνες, πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, βαρέα μέταλλα κ.λπ. που παράγονται κατά την καύση των ελαστικών, αλλά αυτοί επικάθονται στην επιφάνειά τους.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει πριν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών να γίνεται σχολαστικό πλύσιμο.



Ευχαριστίες προς τις επιχειρήσεις ΝΕΟΓΑΛ και  ΜΗΛΙΟΣ


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας επιθυμεί να ευχαριστήσει δημοσίως τη Βιομηχανία Γάλακτος ΝΕΟΓΑΛ και το Τυροκομείο ΜΗΛΙΟΣ για τη σημαντικότατη συμβολή τους στην άμβλυνση των επιπτώσεων που είχε η πυρκαγιά των ελαστικών στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας στους κτηνοτρόφους της πληγείσας περιοχής.


Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι δειγματοληψίες των ελέγχων για τις συνέπειες της πυρκαγιάς στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Νομάρχη Δράμας, κ. Κωνσταντίνου Ευμοιρίδη, με τον καθηγητή, κ. Λεοντιάδη, υπεύθυνο του σχετικού εργαστηρίου του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ για τον έλεγχο των συνεπειών από την πυρκαγιά υπαίθριας αποθήκης παλαιών ελαστικών αυτοκινήτων στο αγρόκτημα Ξηροποτάμου,

κρίθηκε σκόπιμο για επιστημονικούς λόγους οι δειγματοληψίες των ελέγχων να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 αντί της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2010.