20 Ιουνίου 2010

Οικολογική Καταστροφή στην Πετρούσα.

Μεγάλη πυρκαγιά σε μονάδα συγκέντρωσης ελαστικών στη Δράμα στην Βιομηχανική Περιοχή.

Χθες το Βράδυ (19-20 Ιουνίου 2010) μετά από μια φοβερή καταιγίδα με πάρα πολλούς κεραυνούς ξέσπασε κατά τις 2 τα ξημερώματα πυρκαγιά σε μονάδα ανακύκλωσης ελαστικών στην ΒΙ.ΠΕ. Δράμας.

Η εικόνα σήμερα 20 Ιουνίου στην Πετρούσα ήταν απελπιστική. Γέμισε το χωριό με μαύρη σκόνη.

Το κακό είναι ότι σήμερα το μεσημέρι έβρεξε με αποτέλεσμα τα αιωρούμενα από την πυρκαγιά τοξικά αέρια αντί με τον αέρα να διασπαρθούν σε μεγάλη έκταση, με την βροχή έπεσαν στο χωριό μας.

Με επικοινωνία που είχα με γνωστό χημικό, μου είπε ότι τα αποτελέσματα είναι ανεξέλεγκτα. Τα τοξικά αέρια , μικροσωματίδια και διοξίνες κατέληξαν με την βροχή στα βοσκοτόπια και τους μπαξέδες του χωριού μας.
Κανείς την στιγμή αυτή δεν μπορεί να μας πει για τις επιπτώσεις στην υγεία των ευπαθών ομάδων της Πετρούσας.

Πρέπει να αντιδράσουμε σαν Τοπικό και Δημοτικό Συμβούλιο!!!!


Σας παραθέτω μερικά απόσπάσματα από το φιλικό blog Taxalia.
“Από τη φωτιά που προκλήθηκε και τα ελαστικά που καίγονται, έχει σηκωθεί ένα τεράστιο τοξικό νέφος, για το οποίο ανησυχούν και οι Βούλγαροι, έχοντας εκφράσει ήδη τις διαμαρτυρίες τους, καθώς... το νέφος κινείται προς τα εκεί. .....

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_106.html#ixzz0rPHEs2Jw

“Μάχη με τις φλόγες δίνουν δεκάδες άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονάδα συγκέντρωσης ελαστικών αυτοκινήτων στη Βιομηχανική Περιοχή της Δράμας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη.

Περισσότερα από δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα από τη Δράμα, την Καβάλα και τις Σέρρες έχουν σπεύσει στο χώρο της πυρκαγιάς που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκλήθηκε από κεραυνό αργά το βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα προς Κυριακή.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν κάνει δύσκολο το έργο των επίγειων μονάδων κατάσβεσης ενώ λόγω της καύσης του υλικού αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της φλεγόμενης έκτασης, περίπου πενήντα στρέμματα, με ειδικό αντιπυρικό υλικό και καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να ελέγξουν τη φωτιά.

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_5212.html#ixzz0rPGHanLJ