21 Σεπτεμβρίου 2014

Μέγας Αλέξανδος: Δεξιός ή Αριστερός, βασιλεύς ή ευγενής.

Ο Βασιλιάς της Μακεδονίας, Αλέξανδρος ο Μέγας 
Χρονογράφημα(Feuilleton),
επηρεασμένος από βασιλείς και ευγενείς.
Κώστας Μαδεμλής.

"Νίκας της βασιλεύσι ή νίκας της ευσεβέσι", "Ζει ο Βασιλεύς Αλέξανδρος".


Ο διαχωρισμός στη πολιτική δεξιός και αριστερός για τους νεώτερους προήλθε μετά από την Γαλλικήν Επανάστασιν (1789–1799) , κατά την οποία ο χώρος που καθόταν οι παρατάξεις στη Γενική Συνέλευση σημάδεψε για μια ζωή την καθημερινότητα μας.

Δεξιά έκατσαν οι δεξιοί και αριστερά οι αριστεροί. 
Μεγάλη κουβέντα έγραψα θα πείτε κάποιοι. 
Δεξιά οι συντηρητικοί και αριστερά οι προοδευτικοί. το ίδιο πράγμα είναι.Τώρα καλύτερα;

Η στάμπα του κακού συντηρητικού δεξιού και του καλού προοδευτικού αριστερού.

Κομμουνιστής γεννιέσαι φίλε μου, δεν γίνεσαι. 
Ο κομμουνισμός εν Ελλάδι είναι κληρονομικό προνόμιο και παρακαταθήκη. 
Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν κομμουνιστή, ΕΛΛΗΝΑ, που ο παππούς του να μην ήταν στο ΕΑΜ.
Εδώ υπάρχει κληρονομική υπερηφάνεια. 
Και έτσι, το να είσαι άθεος κομμουνιστής και ταυτόχρονα πιστός χριστιανός δεν είναι σπάνιο φαινόμενο εν Ελλάδι.
Γιαυτό είναι κολλημένοι στο 5% εδώ και χρόνια, βλέπεις το δημογραφικό κτυπάει και τον κομμουνισμό. 
Φαντάζεσαι κομμουνιστή με φασίστα παππού. Α..παπά!

Στα φοιτητικά μου χρόνια έζησα τι σημαίνει να είσαι προοδευτικός και τι δεξιός που σήμαινε αυτόματα φασίστας, μόλις 4 χρόνια μετά την μεταπολίτευση και ζώντας την προοδευτική Αλλαγή σε όλο της το μεγαλείο.

Εγώ ως δεξιός και πατριώτης, στα φοιτητικά μου χρόνια ένοιωθα ενοχές και τύψεις μπροστά στη προοδευτικώς αυξανόμενη αριστερή δημοσιοϋπαλληλική κατάκτηση της εξουσίας.

Όταν ήμουν πιτσιρικάς στην μεγάλη Οθόνη, όχι αυτή που ξέρετε παιδιά την επίπεδη του υπολογιστή, από πανί!!! και όταν δεν είχαν πανί πάνω σε τοίχο, του σχολείου βεβαίως-βεβαίως, θυμάμαι και γελάω με τις γιαγιάδες, μη προοδευτικές φυσικά, που όταν ερχόταν τα αλόγατα των ιθαγενών αμερικάνων, εσείς που τους λέτε ινδιάνους, καταπάνω κρυβόταν κάτω από τα καθίσματα μη τις ξαλαπατήσουν, αυτά ήταν τα δεξιά άλογα.

Ενώ άλλα, στα προοδευτικά φοιτητικά μου χρόνια, πάντα άλογα, όταν έβλεπαν στην μεγάλη πάντα οθόνη τα αλόγατα του Άρη Βελουχιώτη και των καπεταναίων πεταγόταν από τα καθίσματα χειροκροτούσαν και τραγουδούσαν  το "Στα άρματα, στα άρματα εμπρός στον Αγώνα.."., αυτά ήταν τα αριστερά άλογα.

Στο σημείο αυτό, βέβαια μπορεί όχι και τόσο άσχετο, θυμάμαι την θρυλική μορφή της Αριστεράς, τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο, θεός σχωρέστον, για τους νεώτερους είναι ο υπουργός της Αριστεράς του ΠΑΣΟΚ που μετονόμασε τα μπουζουξίδικα σε πνευματικά κέντρα. Φυσικά δεν τα είπε οινοπνευματικά, ντάξει, κατάπιε ο άνθρωπος το οίνον.

Το τραγουδούσε ο Βαγγέλης ευχάριστα το άσμα "Στα άρματα, στα άρματα.."
Σίγουρα πάντως δεν εννοούσε τα άρματα του ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, προσοχή όχι αυτόν του αείμνηστου Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Επειδή (επ)έζησα την ΑΛΛΑΓΗ του 1881 ρε παιδιά ναι καλά το έγραψα, αφού βάλαν την Δεξιά στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, ποιοί κυβερνούσαν πάλι οι καταραμένοι δεξιοί; 
Και υπόψιν τότε την μεγάλη ημέρα της Αλλαγής στη Πετρούσα ΠΟΛΛΟΙ της έκαναν την κηδεία, το είδα με τα ίδια μου τα μάτια και δεν σας κάνω πλάκα, με παπά και με κουμπάρο, ρωτήστε να μάθετε για "την κηδεία της Δεξιάς", με πραγματική κάσα παρακαλώ (!!!) και με κόλυβα (!!!). Αυτά εν Πετρούσα τη 18η Οκτωβρίου 1981!!!.

Σήμερα κάποιοι φωνάζουν να κυβερνήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η αριστερά . 
Ποιά όμως αριστερά. 
Αυτή που φώναζαν στον ΓΑΠ "Γιώργο γερά-γερά να φύγει η Δεξιά".
Χίλια χρόνια δεξιά αν είναι έτσι.

Θα μας προσγειώσει η σκληρή πραγματικότητα εδώ και η αγωνία του Τάφου.

Ο Μανώλης Γλέζος ο αιώνιος επαναστάτης, αυτός που εξαφάνισε την εθνικοσοσιαλιστική σημαία από την Ακρόπολη, (και ακόμα να την βρούμε) και αυτός που χαιρέτησε τη σωρό του μεγάλου αριστερού, σοσιαλιστή-εθνικοσοσιαλιστή μπερδεύτηκα,Εμβέρ, ο οποίος αν και αριστερός και άθεος ήθελε να τον λένε Χότζα, με υπερυψωμένη την χείρα του που θύμιζε τον άλλον εθνικοσοσιαλιστή της Γερμανίας, αυτός λοιπόν ο μαχόμενος αριστερός εναντιώθηκε όπως έμαθα, μετά από γκουγκλάρισμα,  στη ανέγερση μνημείο στο φασίστα και επομένως Δεξιό Μεγαλέξανδρο:

Ιδού:

 "Στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου της 6/9/2011 συζητήθηκε ο ορισμός ακριβούς θέσης στην περιοχή Θόλου Παροικιάς για την τοποθέτηση προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 Ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου κ. Μανόλης Γλέζος ψήφισε αρνητικά στην τοποθέτηση της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί όπως είπε:
«από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου και πιο πριν του πατέρα του Φιλίππου καταργήθηκε η δημοκρατία. 
Αρνούμαστε λοιπόν την διαστρέβλωση της ιστορίας»."

Μεγάλε...... 
Δεξιός ο κατηραμένος ,όχι ο Office, αλλά Μεγαλέξανδρος.

Αχ αυτοί οι Ενεργοί Πολίτες, στην Πετρούσα υπήρχαν προτού μερικά χρονάκια, σήμερα πέρασαν στην ανενεργία (προσοχή όχι ανεργία..).

Θα πει κανείς, αυτά τα είπε προτού 3 χρόνια όμως. Φυσικά τι είναι 3 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα, πλησιάζει την κατοστάρα ο Μανώλης. 

Τώρα θα ήταν κανείς ψεκασμένος για να χρησιμοποιήσω έναν όρο του συρμού, όχι του ΟΣΕ (είχαμε και εκεί κανά δεκαριά δικούς μας στη Δράμα) αν δεν καταλάβαινε ότι οι Δεξιοί "πάνε" τον Αλέξανδρο και οι Συριζαίοι"δεν τον πάνε", θα προτιμούσανε να είναι άδειος ή καλύτερα να μην υπήρχε.

Βέβαια μπορεί ο Αλέξης στην ΔΕΣ (Διεθνή Έκθεση Σαλονίκης) να μην ανέφερε ούτε μια φορά την λέξη "αριστερά", αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάντα αριστερά της δεξιάς, ότι και να γίνει! Αρκεί βέβαια να υπάρχει η δεξιά.
Χωρίς δεξιά, αριστερά γιόκ.

Τώρα με το αιώνιο πρόβλημα στο "Νίκας της Βασιλεύσι.." διάβασα κάπου για τον άλλο παραλίγο Γλέζο, δήμαρχο της Στυλίδας.

Έφυγε λέει γιατί δεν γουστάρει, η αυτού προσωπικότης της μικράς Οθόνης, στην μεγάλη δεν τον παίζουνε, ο παπάς να ψέλνει το "βασιλεύσι". Σιγά ρε μεγάλε μη πέσεις. Δηλαδή τόσο κομπλεξάρισμα με την λέξη Βασιλεύς.
 Βασιλεύς ρε Μάγκα είπε ο παπάς, όχι "Νίκας τοις Γκλύξμπουργκ".

Με το ίδιο σκεπτικό δηλαδή να αλλάξουμε και το "ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος" της Γοργόνας σε "ζει ο ευσεβής Αλέξανδρος;"
Ρε πάμε καλά;Και τι γράφει από κάτω: Ζει και βασιλεύει;;; 
Αμάν αυτό πως το μεταφράζεις τώρα ..μάλλον κυβερνάει..

Είχαμε και στα εγχώρια κρούσμα βασιλιτίδιδας.
 Η ΔΗΜΑΡΙΣΤΕΡΑ Δράμας διαμαρτυρήθηκε για το "Νίκας της βασιλεύσι" στο Πρωτοδικείο Δράμας κατά τον αγιασμό για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, γιατί  ο παπάς δεν δίστασε να ψάλλει το γνωστό «νίκας τοις Βασιλεύσι» !

Ο Δεσπότης Δράμας τους κατακεραύνωσε ως «κύμβαλα ἀλαλάζοντα» ή κοινώς ξεγάνωτους ντενεκέδες. 
Εγώ με την κουτή μου ιδέα, όπως λέμε στη Πετρούσα, κατάλαβα ότι πάντως δεν είναι δεξιός αυτός ο Μητροπολίτης, πιθανόν βέβαια και ούτε αριστερός. 
Ούτε και ποδοσφαιριστής αν και ξέρει και παίζει καλή μπάλα.
Αυτά για τους πολυγραφότατους ολιγογράμματους "παλιοημερολογίτας"-Μουτζαχεντίν της πάλαι ποτέ Πλεύνας, οι οποίοι το έχουν προκαλέσει και προσκαλέσει σε ποδοσφαιρικό αγώνα. 
Καιρός να δείξετε τα πόδια σας κύριοι...
Ο αγώνας έχει μεγάλη προϊστορία παιδιά με παιχνίδια με πολλά αυτογκόλ.

Βλέπετε η "προάσπιση των δημοσίων συμφερόντων" όπως μπορεί να επικαλεσθούν κάποιοι με την " παράβαση του υπαλληλικού καθήκοντος " είναι πολύ κοντά.

Προπάντων τονίζω το ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ κύριοι, όσοι είστε δημόσιοι υπάλληλοι.

Η διαιτησία του ποδοσφαιρικού αγώνα να δούμε τι θα κάνει.

Να τελειώνουμε πια, άντε κλείσαμε εκατονταετία, "κύμβαλα ἀλαλάζοντα" που είπε ο Παύλος, απόστολος των Εθνών και ιδρυτής της Μητροπολίτης Φιλίππων Δράμας, αλλά και ο μέσω της αποστολικής διαδοχής της Μητρόπολης νυν μητροπολίτης Δράμας συνονόματός του.

Για μερικές προοδευτικές κυράτσες στη Πετρούσα που έχουν σκυλιάσει με τον Πόντιο  Π..απά και τον Πόντιο Δεσπότη, ας διαβάσουν τι εστί αποστολική διαδοχή και χειροτονία.

Νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων Αμήν.