9 Μαΐου 2014

Ένας Πετρουσιώτης στο τιμόνι της ΟΝΝΕΔ!.

Ο Σάκης Ιωαννίδης είναι γιος του Θωμά Ιωαννίδη που διετέλεσε χρόνια Αντινομάρχης Δράμας
και της Μαρίας/Μάρως Βαλαβάνη από την Πετρούσα.

Δηλαδή ο Σάκης είναι, και το λέει συνεχώς και δημόσια με υπερηφάνεια ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ,
απόγονος της ένδοξης Πετρουσιώτικης  Οικογένειας Μακεδονομάχων Αθανανασίου Βαλαβάνη.

Σάκης Ιωαννίδης: Το παιδί θαύμα της ΟΝΝΕΔ!


Το τρένο σφύριξε ξανά. Χτες η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πήρε την 28η συνηεχόμενη νίκη της. Τι και αν η πολιτική στην Ελλάδα έχει αλλάξει άρδην; Τι και αν η μεταπολίτευση μέσα στην οποία αναδείχτηκε η ΔΑΠ ως πρώτη δύναμη, έχει κλείσει τον ιστορικό της κύκλο; Και κυρίως τι και αν η ΝΔ που είναι στην διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία 2 χρόνια έχει πάρει τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν συρρικνώσει τον κόσμο που είχε άλλοτε;
Η ΔΑΠ έκοψε όχι απλά πρώτη το νήμα , αλλά ΑΝΕΒΑΣΕ τα ποσοστά της. 
Η επιτυχία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να τρελάνει ακόμα και τους πιο έμπειρους δημοσκόπους, που δεν μπορούν με τίποτα να ερμηνεύσουν πως σε μια τόσο μεγάλη εκλογική διαδιακασία , με σχεδόν 100.000 "δείγμα" η νεολαία της ΝΔ βγαίνει πάλι πρώτη. 
Η απάντηση είναι συνισταμένη πολλών πραγμάτων και όχι τόσο απλή...
Είναι κυρίως το πάθος που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά για αλλαγές. Είναι ίσως κάποια σκόρπια όνειρα, που ενώνονται κάτω από την πουλάδα και έχουν πάντα την αίσθηση μιας δουλειάς που έχει μείνει στην μέση "μέχρι να έρθει ο καιρός και πάλι το γαλάζιο...". Είναι ο πυρσός που πάει χέρι χέρι και δεν έχει πέσει ποτέ κάτω.
Η φετινή ωστόσο επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.
 Ο πρόεδρος της οργάνωσης, που του έχουν καταλογίσει κατά καιρούς χίλια δύο αρνητικά,τόσο φίλοι όσο και εχθροί,  έχει κάτι που σπανίζει στους σημερινούς πολιτικούς. Όλων των ηλικιών. Είναι ένα παιδί αυθεντικό, ντόμπρο , με πολιτική άποψη και κυρίως ΑΓΑΠΗΤΟ , που έχει την δύναμη να εμπνέει. Γιατί δεν φόρεσε ποτέ το κοστούμι του προέδρου και έμεινε όπως ήταν όταν ξεκίνησε πριν 13 χρόνια από την Δράμα για να σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 
Στο πέρασμα των ετών η ΔΑΠ και ο Ιωαννίδης έγιναν για πολλούς έννοιες ταυτόσημες. Όσο αγάπησε ο Σάκης την οργάνωση , άλλο τόσο τον αγάπησε και αυτή.Και του το έδειξε χτες με ένα ποσοστό-έκπληξη.
 Ο Σάκης σε μια πολιτικά πολύ δύσκολη περίοδο, που τα πάντα είναι τόσο ρευστά κατάφερε να κρατήσει μία ολόκληρη οργάνωση , τη μεγαλύτερη πολιτική νεολαία στην Ελλάδα και να την πάει ακόμα ψηλότερα. Μακρυά από ελιτίστικες νοοτροπίες.  
Αλλά με την μαγκιά του ΜΑΚΕΔΟΝΑ και του ΔΕΞΙΟΥ. 
  Δύο λέξεις που ποτέ δεν ξεχνούσε να αναφέρει.