7 Μαΐου 2014

Μόναχο: Άρχισαν τα έργα για την ανέγερση του ελληνικού σχολείου

Αγιασμός στο οικόπεδο του σχολείου στο Berg am Laim (Μπεργκ αμ λαιμ )

 Θα είναι έτοιμο το 2016  και θα μπορεί να εξυπηρετήσει 750 μαθητές

Αναδημοσίευση από το Πρώτο Θέμα.

Στην περιοχή Μπεργκ αμ Λάιμ του Μονάχου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκσκαφή για την ανέγερση ελληνικού σχολείου, την περασμένη εβδομάδα, με αγιασμό που τέλεσε ο αρχιερατικός πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολος Μαλαμούσης, παρουσία της γενικής προξένου της Ελλάδας στο Μόναχο, Σοφίας Γραμματά και εκπροσώπων ελληνικής παροικίας της περιοχής.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το σχολείο, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετήσει 750 μαθητές, θα είναι έτοιμο το 2016. Η ανέγερση θα στοιχίσει 26 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την διάρκεια της τελετής, ο πρωτοπρεσβύτερος ευχαρίστησε την ελληνική πολιτεία και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την απόφασή τους να ανεγερθεί το σχολείο παρά τις δυσκολίες, ενώ η κ. Γραμματά μετέφερε συγχαρητήριο μήνυμα του υπουργού Παιδείας.

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του πρώτου ιδιόκτητου ελληνικού σχολείου στην Βαυαρία απασχόλησε και τις δύο μεγάλες εφημερίδες της περιοχής, οι οποίες, με εκτενή δημοσιεύματά τους, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια να αποφευχθεί η επιστροφή του 15.000 τ.μ. οικοπέδου στην πόλη του Μονάχου.

Η Sueddeutsche Zeitung κάνει λόγο για «ελληνική επίθεση γοητείας», καθώς ο δήμος είχε απειλήσει να ενεργοποιήσει ρήτρα η οποία προέβλεπε την επιστροφή του ακινήτου, εάν τα έργα κατασκευής δεν είχαν ξεκινήσει σε συγκεκριμένες προθεσμίες.