25 Αυγούστου 2014

Πανελλαδικές 2014: Την Πέμπτη 28 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις!!!.

Μία ημέρα νωρίτερα από πέρσι (σ.σ πέρσι ανακοινώθηκαν στις 29 Αυγούστου), παρότι φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν μία εβδομάδα αργότερα , θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων.
Η Μηχανογραφική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας κάνει προσπάθειες, ώστε οι βάσεις να ανακοινωθούν την Πέμπτη. Οι πιθανότητες να ανακοινωθούν την Παρασκευή είναι μικρές.




ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Πέρσι οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών έγινα από 11   μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου . Κάτι ανάλογο θα γίνει και φέτος.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι πρωτοτείς  στο τμήμα που πέτυχαν είναι τα εξής:
Αίτηση για εγγραφή.
-Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑ_Α Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ). 
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.
Πηγή:esos.gr