10 Φεβρουαρίου 2014

Kommunalwahl 2014 München. Δημοτικές εκλογές Μονάχου, 16 Μαρτίου 2014 Οι υποψήφιοι ΕΛΛΗΝΕΣ Δημοτικοί Σύμβουλοι Μονάχου

http://www.ellmon.de/




Kommunalwahl 2014 München







Για τις Δημοτικές εκλογές του Μονάχου στις 16 Μαρτίου 2014, έχουμε Έλληνες υποψηφίους
 μόνο στους συνδυασμούς της SPD και της LINKE:
Kommunalwahl 2014 München. Δημοτικές εκλογές Μονάχου, 16 Μαρτίου 2014: Οι υποψήφιοι ΕΛΛΗΝΕΣ Δημοτικοί Σύμβουλοι Μονάχου.
Έτσι έχουμε για τον συνδυασμό της SPD:

Κώστα Γιαννακάκος,      θέση 37η

Γιώργιος Χανταβαρίδης, θέση 71η

Ο συνδυασμός κατά τις τελευταίες εκλογές εξέλεξε 33 συνολικά συμβούλους.


Στο συνδυασμό της Die Linke:

Linke Stasi Gysi Παύλος Δέλκος,            θέση 32η
Αρης Παπαδημητρίου, θέση 38η

Ο συνδυασμός κατά τις τελευταίες εκλογές εξέλεξε 3 συνολικά συμβούλους.


Αναδημοσίευση από το περιοδικό The ELLMON (www.ellmon.de)



ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ


Ο κ. Κώστας Γιαννακάκος γεννήθηκε το 1956 στο Ροπωτό Τρικάλων.

Το 1974 ήρθε στους Gastarbeiter γονείς του στη Γερμανία.

Σπούδασε στο Μόναχο Κοινωνιολογία Μέσων Ενημέρωσης, Αρχαία Ελληνικά, θεατρολογία και Νεότερη Γερμανική Λογοτεχνία.

Είναι παντρεμένος με τη Monika Aderbauer κι έχουν δυό κόρες που σπουδάζουν σε γερμανικά πανεπιστήμια.

Είναι διευθυντής του Ελληνικού Σπιτιού Μονάχου-Ευαγγελικό Κέντρο Μεταναστών.

Από το 2010 είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Μονάχου.

 Εκλέγεται με το Σοσιαλδημοκρατικά Κόμμα Γερμανίας, SPD, του οποίου είναι μέλος.
 Είναι πρόεδρος του Τομέα Εργασίας Μεταναστευτικών θεμάτων και εκπρόσωπος τύπου για μεταναστευτικά θέματα του SPD στο δημαρχείο.

Οι πολιτιστικές του δραστηριότητες είναι γνωστές στη Γερμανία μέσα από τις διοργανώσεις των Ελληνικών Εβδομάδων Κινηματογράφου και μέσα από τα λογοτεχνικά αφιερώματα σε πολυάριθμα πανεπιστήμια τόσο στην ελληνική όσο στη γερμανική γλώσσα.

 Ως ποιητής και συγγραφέας έχει εκδώσει ή επιμεληθεί 9 δίγλωσσα βιβλία λογοτεχνίας.

Ως μέλος της εκδοτικής ομάδας του πολυεθνικού και πολυγλωσσικού περιοδικού SIRENE βραβεύτηκε το 1991 με το ποιητικό βραβείο Horst Bienek της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών στη Βαυαρία.

Είναι μέλος διεθνών λογοτεχνικών συλλόγων και καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών.
Κείμενά του έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Σουηδία, κ.α.). Από το 1983 έως το 1987 διετέλεσε αντιπρόεδρος της τότε ζωντανής Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου. Είναι πρόεδρος του Ελληνικού Filmforum κι από το1996 έως το 2005 διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας.

Βασικοί κανόνες στη ζωή του:

-Βοήθεια προς Αυτοβοήθεια!
-Ας αφήσουμε πίσω τον κόσμο καλύτερο από όπως τον βρήκαμε!
-Η μετανάστευση μας εμπλουτίζει, δεν είναι κίνδυνος!!!

Οι Έλληνες αποκαλούμε συνειδητά το Μόναχο δεύτερη πατρίδα μας.
Για τα εγγόνια των πρώην Gastarbeiter είναι η πρώτη τους πατρίδα! 

Η συνειδητή συμμετοχή και ένταξή μας στην κοινωνία κάνει την ποιοτική διαφορά σε σύγκριση με άλλες εθνικές ομάδες. Είμαστε το σημείο αναφοράς και το παράδειγμα της ένταξης στην τοπική κοινωνία, διατηρώντας ταυτόχρονα την ταυτότητά μας.
Η επιτυχία της ένταξης αλλά και του σεβασμού απέναντι μας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του SPD, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, που αντιλαμβάνεται την μετανάστευση ως εμπλουτισμό κι όχι ως πρόβλημα για μια κοινωνία της ισότητας και του πολιτισμού.

Το Μόναχο έχει τον χαμηλότερο δείκτη ανεργίας στην Γερμανία.
Άντεξε στις οικονομικές κρίσεις και αντέταξε σε αυτές την ανάπτυξη με την προφύλλαξη των δημοτικών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, στην κρίση το Μόναχο απάντησε με αναπτυξιακά προγράμματα!..

Η ανάπτυξη του Μονάχου είναι αποτέλεσμα της σοφής και υπεύθυνης πολιτικής που ασκεί η σημαντικότερη πολιτική δύναμη της πόλης, δηλαδή το SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Με μελλοντικό Πρώτο Δήμαρχο τον Dieter Reiter το SPD υπόσχεται, ότι και στο μέλλον το Μόναχο θα βρίσκεται σε καλά χέριαΙ

Ζητάμε την ψήφο σας και στις δημοτικές εκλογές της 16. Μαρτίου 2014!

Δεσμευόμαστε πολιτικά απέναντι σας και προωθούμε με συνέπεια:

- Οικοδόμιση κατοικιών με κοινωνικό χαρακτήρα, με ελεγχόμενα ενοίκια και προσιτά σε μια εργατική οικογένεια.

- Διατήρηση της ποιότητας ζωής μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας και την προστασία του περιβάλλοντος. Στις δημοτικές επιχειρήσεις ισχύει το όριο του κατώτατου ωρομισθίου (Mindestlohn). Ανάπτυξη των μαζικών μέσων συγκοινωνίας.

- Προφύλαξη και εδραίωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, της δημοτικής περιουσίας. Όχι ιδιωτικοποιήσεις χωρίς διαφύλαξη των συμφερόντων του Δήμου!

- Δημιουργία επαρκών θέσεων και βρεφονηπιακών σταθμών για να συμβιβάζεται η εργασία με τον οικογενειακό προγραμματισμό. Υποστηρίζουμε με εκπαιδευτικά προγράμματα τα λαϊκά στρώματα και τους μετανάστες για να μην εξαρτάται η μόρφωση από την κοινωνική καταγωγή!

- Η πόλη μας πρέπει να παραμείνει χώρος δημιουργίας και προστασίας του πολιτισμού κάθε ομάδας ανεξάρτητα από την εθνική και κοινωνική καταγωγή, την θρησκεία ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Ανώτερος στόχος μας είναι πάντοτε η καταπολέμιση της κάθε διάκρισης. Η διατήρηση της πολυμορφίας και η οικονομική χρηματοδήτηση της πολιτιστικής δημιουργίας, της δραστηριότητας και προσφοράς αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής!

Οι απόψεις και τα φιλελληνικά αισθήματα του απερχόμενου Πρώτου Δημάρχου Christian UDE, όπως και του μελλοντικού Πρώτου Δημάρχου Dieter REITER εγγυώνται την ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία του Δήμου και προς τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες του Μονάχου.

Σε όλα τα ελληνικά θέματα και τοπικά προβλήματα (ανέγερση σχολείου, ανεύρεση χώρων, χρηματοδότηση συλλόγων και προγραμμάτων ή εκδηλώσεων) οι δημοτικές υπηρεσίες εξαντλούν κάθε περιθώριο στη εύρεση θετικών λύσεων...

Οι ' Ελληνες έχουν πάντα το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD δίπλα τους.
Η υποδοχή κι αποκατάσταση των νέοερχομένων συμπατριωτών μας, η εύρεση κατοικίας και εργασίας με πραγματικές ασφαλίσεις και αποδοχές, η εκμάθηση της γλώσσας είναι προβλήματα που πρέπει να μας απασχολήσουν.
Ο Δήμος είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής μας. Είναι και προσωπικός μου στόχος σε λίγα χρόνια να συναντάμε στις δημοτικές υπηρεσίες όσο γίνεται περισσότερες συμπατριώτισσες και συμπατριώτες υπαλλήλους κι εργαζόμενους!
Η ψήφος σας είναι η εγγύηση ότι και μελλοντικά θα συνεχιστεί η ελληνική παρουσία και εκπροσώπηση στα κέντρα αποφάσεων που καθορίζουν την καθημερινότητά μας!

Σας καλώ να ψηφίσετε το SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας 
και να δώσετε σταυρό προτίμησης βάζοντας τον αριθμό 3
 πριν από τα ονόματά μας
 στη θέση 37 / Constantinos Gianacacos καθώς και 
στην θέση 71 / Georgios Chantavaridis..

Σας ευχαριστώ για την υπερψήφιση του Dieter Reiter ως Πρώτο Δήμαρχο / Oberbürgermeister,

Σας ευχαριστώ για την ψήφιση των συμπατριωτισσών μας
 Ευαγγελίας Γρίβα / Evangelia Griwas και 
Νίκης Χατζηπαρασίδου / Niki Chatziparasidou 
επίσης υποψηφιών με το SPD για τα δημοτικά διαμερίσματα 10 Moosach και 8 Schwanthalerhöhe!

Με εκτίμηση και συμπατριωτικούς χαιρετισμούς

Από την υλοποίηση των στόχων αυτών είναι κερδισμένος όλος ο πληθυσμός του ΜονάχουΙ Αυτό
ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες της πόλης μας!

Κων/νος Γιαννακάκος


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΝΤΑΒΑΡΙΔΗΣ



Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο το 1971 ως παιδί Ελλήνων μεταναστών.

Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Ασλανίδου και έχει δύο παιδιά που φοιτούν στο 2ο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο.

 Είναι συνδικαλιστής του συνδικάτου IGM στην BMW και διατέλεσε δραστήριο μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας FC Pontos.

Είναι μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου.

 Ιδρυτικό μέλος του αντιρατσιστικού δικτύου Μονάχου που ιδρύθηκε πρόσφατα.

Μέλος του προεδρείου του SPD Feldmoching.

 Βρίσκεται στη θέση 71, δηλαδή μια θέση που πολύ δύσκολα μπορεί να οδηγήσει στην εκλογή του.

 Όμως όπως ο ίδιος αναφέρει στη συνέντευξη πρώτιστη σημασία έχει η συμμετοχή του Ελληνισμού και στη συνέχεια η δημιουργία προϋποθέσεων για την επόμενη φορά.

Η σύνταξη του The ELLMON συνάντησε τον κ. Χανταβαρίδη δίνοντάς του την ευκαιρία να απευθυνθεί στους αναγνώστες μας και να επικοινωνήσει μαζί τους.

Κύριε Χανταβαρίδη, παρότι βρίσκεστε σε μια μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο διαπιστώνουμε ότι είστε αποφασισμένος να δώσετε δυναμικά τη μάχη. 

Με τι στόχο;

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο έχει 2 κεντρικούς στόχους.

Ο πρώτος είναι η συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης του Μονάχου, δηλαδή να κινητοποιηθεί ο Ελληνισμός στην καθημερινότητα της πόλης που ζει. 

Ο δεύτερος κατ ' επέκταση η συμμετοχή στις εκλογές αξιοποιώντας τον μεγάλο αριθμό Ελλήνων που ζουν στο Μόναχο και μετατρέποντας τον αριθμό αυτόν και πάλι σε πολιτική δύναμη.

Και για εσάς προσωπικά; 
Ποιον στόχο θέτετε;

Το εκλογικό σύστημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνει τη δυνατότητα προώθησης και ενίσχυσης μεμονωμένων υποψηφίων. Έτσι ο στόχος μου είναι να ανέβω όσες περισσότερες θέσεις μπορώ, δηλαδή όσες θέσεις μπορεί να με προωθήσει ο Ελληνισμός αλλά και οι φίλοι μου οι Γερμανοί και οι άλλοι πολίτες που έχουν υπηκοότητα κράτους μέλους της ΕΕ και που έχουν το δικαίωμα ψήφου.

Η SPD δεν έδωσε στον Ελληνισμό μια σίγουρη εκλογική θέση. Είστε δυσαρεστημένος με αυτήν την επιλογή;

Η πρώτη αίσθηση ήταν όντως αυτή της απογοήτευσης. Αλλά μετά από μια ψύχραιμη ανάλυση διαπίστωσα ότι αφενός το SPD είναι το μόνο μεγάλο κόμμα που έχει Έλληνες υποψήφιους έστω με πιθανότητες εκλογής και αφετέρου ότι οι επιλογές είναι και ευθύνη δική μας. Δηλαδή του ίδιου του Ελληνισμού.

Τι εννοείται ;

Ο Ελληνισμός δεν συμμετέχει ενεργά στα κοινά. Δεν συμμετέχει στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα δημοψηφίσματα, στα συνοικιακά συμβούλια. Είναι λογικό το SPD να μας πει "αν θέλετε κάποιον δικό οας ατον Δήμο, τότε κινητοποιηθείτε". Επιπλέον για να δούμε και μια άλλη πραγματικότητα, οι εξελίξεις γύρω από την Κοινότητα έκαναν συνολική ζημιά στην εικόνα του Ελληνισμού.

Δηλαδή επειδή το ΔΣ της Κοινότητας καθυστέρησε να κάνει τα έγγραφα της χρηματοδότησης και την έχασε με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον χώρο στέγασης επηρέασε την SPD;

Και αυτό φυσικά καθώς η Κοινότητα ήταν μόνιμα ο καθρέφτης του οργανωμένου Ελληνισμού, δηλαδή των φορέων που κινητοποιούν τον Ελληνισμό. Επιπλέον όμως πίσω από τη δημοσιότητα κυριάρχησε μια υπόγεια αντιπαράθεση με SPD δικαιολογημένα στην άποψη ότι δεν υπάρχει συνοχή και ενιαία έκφραση του Ελληνισμού στο Μόναχο. Δηλαδή μας αντιμετώπισαν σχεδόν όπως τους Ιταλούς που δεν έχουν καμία οργανωμένη μορφή έκφρασης, κεντρικής τουλάχιστον.

Εσείς δηλαδή θεωρείτε σημαντικό το θέμα της Κοινότητας, άρα θα βοηθήσετε στην κατεύθυνση αυτή;

Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Αν εκλεγώ αλλά και ακόμη να μην εκλεγώ θεωρώ ότι τα θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό πρέπει να τα συζητάμε με τους δημοκρατικά εκλεγμένους φορείς του Ελληνισμού. Διαφορετικά ο καθένας από εμάς θα κάνει προσωπικές πολιτικές και θα μιλάει στο όνομα του Ελληνισμού χωρίς να έχει όμως κανένα είδους νομιμοποίησης. Η Κοινότητα πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο της. Και θα βοηθήσω σ’ αυτό.

Για το οικόπεδο;

Στο σημείο αυτό, δυστυχώς, ο καθένας η κάθε πλευρά λέει τη δική της αλήθεια, που όμως δεν είναι όλη η αλήθεια. Είναι λάθος να λένε οι Γερμανοί ότι την αποκλειστική ευθύνη την έχει η ελληνική πλευρά αλλά και η ελληνική πλευρά να θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους τους Γερμανούς. Και οι δυο πλευρές με ενέργειές τους καθυστέρησαν το έργο. Σήμερα βρισκόμαστε σ ' ένα κομβικό σημείο που υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το μέλλον του σχολείου. Προσωπικά θεωρώ το θέμα κορυφαίο και όχι απλά επειδή θα ανεγερθεί ένα σχολικό διδακτήριο, που ούτως η άλλως είναι μεγάλο θέμα, αλλά επειδή αυτή είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον ίδιο τον Ελληνισμό και είναι από τις λίγες στρατηγικής σημασίας πρωτοβουλίες του Ελληνισμού του Μονάχου (της Κοινότητας, Παλλαδίου και συλλόγων).

Τι άλλο επιδιώκετε αν εκλεγείτε;

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ένα όργανο που θα μεταφέρουμε φυσικά εθνικά μας θέματα. Θα εκπροσωπήσουμε όμως τα αιτήματα του Ελληνισμού που ζει στο Μόναχο που είναι στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ζωής τους και επίσης θα επιδιώξουμε να συνδέσουμε τον Δήμο με τον Ελληνισμό.

Τι εννοείται μ αυτό;

Πιστεύω ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμη, σχεδόν 20 χρόνια μετά την εκλογή του πρώτου Έλληνα δημοτικού συμβούλου, να συνδέσουμε την παρουσία μας με τον Ελληνισμό. Να μπει ο Ελληνισμός σε συνεργασία με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους στη διαδικασία να ενημερωθεί για όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ο Δήμος, να αξιοποιήσει προγράμματα που τον αφορούν και δεν τα γνωρίζει, αλλά επίσης και ο ίδιος να τροφοδοτεί εμάς με αιτήματα και με προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του. Δηλαδή από θέματα συγκοινωνιών, ποδηλατοδρόμων μέχρι θέματα ανεργίας και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Και πως θα γίνει αυτό;

Με τη "θεσμοθέτηση" μόνιμων οργάνων συνεργασίας εδώ είναι ο ρόλος της Κοινότητας, με ενημερωτικές εκδηλώσεις και την καθιέρωση “ώρας του Δημοτικού Συμβούλου".

Κύριε Χανταβαρίδη, σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη.

Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα που μου δώσατε να επικοινωνήσω με τους Έλληνες συμπατριώτες μας.


ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΛΚΟΣ 


Ο κ. Παύλος Δέλκος γεννήθηκε στη Χαριτωμένη Δράμας, τελείωσε το Γυμνάσιο στην Προαοτοάνη Δράμας.

Οι γονείς του ήταν μετανάστες στην περιοχή της Στουτγκάρδης.

Από το 1973 ζει στη Γερμανία και από το 1975 στο Μόναχο.

Μετά το Studienkolleg σπούδασε κοινωνική εργασία στη Stiftungsfachhochschule στο Μόναχο.

Από το 1978 μέχρι το 1987 εργάστηκε σαν κοινωνικός παιδαγωγός σε κέντρα νεότητας.

 Από το 1987 μέχρι το 1992 διετέλεσε διευθυντής στο Ελληνικό Σπίτι Westent.

 Από το 1994 μέχρι σήμερα εργάζεται σαν κοινωνικός λειτουργός στο Δημοτικό Νοσοκομείο Neuperlach.

Από το 1975 δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες οργανώσεις των Ελλήνων στο Μόναχο, μέλος στο Δ.Σ του Φοιτητικού Συλλόγου, ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του Δ.Σ από το 1979 μέχρι το 1983 της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου.

Από το 1996 μέχρι το 1992 ήταν εκλεγμένο μέλος στο Συνοικιακό Συμβούλιο (Bezirksausschuss) της περιοχής Isarvorstadt/Ludwigsvorstadt. Συνολικά 12 χρόνια (2 θητείες) ήταν εκλεγμένο μέλος στο Συμβούλιο Αλλοδαπών (AB), με τη Λίστα των Ελληνικών Συλλόγων.

Για μια θητεία διετέλεσε μέλος του προεδρείου. Εκπροσώπησε το Συμβούλιο Αλλοδαπών σε διάφορες επιτροπές του Δήμου, όπως την επιτροπή για θέματα υγείας των αλλοδαπών, το συμβούλιο αυτοβοήθειας της πόλης του Μονάχου (Selbsthilfebeirat).

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης της παροικίας αλλά και της γερμανικής κοινής γνώμης για την κρίση στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της αλληλεγγύης με τον δοκιμαζόμενο λαό στην πατρίδα μας (Σύλλογος Διάλογος, Forum Eurokrise).

Είναι ενεργό μέλος του συνδικάτου Verdi, μέλος του Συμβουλίου Προσωπικού (Betriebsrat) και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί με τον συνυποψήφιο μου στο συνδυασμό DIE LINKE Αρη Παπαδημητρίου,δεσμευόμαστε, μέσα ή έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο:

Να συμβάλλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου στη περιοχή Berg am Laim, απέναντι στον Δήμο του Μονάχου να μην διεκδικήσει την επαναγορά του οικοπέδου και απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει επιτέλους το έργο αυτό. Να βοηθήσουμε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου, εφόσον φυσικά και το ΔΣ λειτουργήσει όπως έχει την υποχρέωση.

Να υποστηρίξουμε τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των συλλόγων. Να αναπτύξουμε προγράμματα για τους νέους (επαγγελματικής εκπαίδευσης και ελεύθερου χρόνου) και για τη φροντίδα και στήριξη των ηλικιωμένων.

Να πάρουμε πρωτοβουλίες για τη δημιουργία υποδομών και προγραμμάτων στήριξης των νέων μεταναστών από την Ελλάδα, για την αναγνώριση πτυχίων και επαγγελματικών διπλωμάτων και τη γρήγορη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Να πιέσουμε τις δημοτικές αρχές να αναλάβουν τη στήριξη σε όλους τους τομείς της λειτουργίας (χρηματοδότηση, υλικές υποδομές και διδακτικό προσωπικό) των τμημάτων μητρικής γλώσσας.

Να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις όλες τις πρωτοβουλίες ενάντια στον ρατσισμό και στον φασισμό. Να ενημερώνουμε και να κινητοποιούμε τους Έλληνες του Μονάχου να συμμετέχουν ενεργά στα πολιτικά δρώμενα της πόλης, να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές καθώς και στις ευρωεκλογές.


DIE LINKE (Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Κατεβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές Μονάχου ως υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κόμματος της αριστερός DIE LINKE για να συμβάλλουμε μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους της λίστας για την υλοποίηση των παρακάτω στόχων.

Το κόμμα DIE LINKE (Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ) έχει δεσμευτεί και διεκδικεί το δικαίωμα συμμετοχής όλων των μεταναστών σε όλες τις εκλογές (δημοτικές, κρατιδίων και ομοσπονδιακές).

Το κεντρικό σύνθημα του κόμματος DIE LINKE (Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ) είναι: 100 % κοινωνικά δίκαιη πολιτική και στον Δήμο για το Μόναχο της αλληλεγγύης .

Καταπολέμηση της φτώχειας, δίκαιη αναδιανομή του πλούτουΙ Φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων. Εξασφάλιση των βασικών αναγκών για τους ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα.
Η εξασφάλιση μιας οικονομικά προσιτής κατοικίας είναι θεμελιώδες δικαίωμα και όχι πολυτέλειαΙ.
DIE LINKE προτείνει ένα ανώτατο όριο για την τιμή του ενοικίου σε ομοσπονδιακό επίπεδο, το οποίο να ισχύει και στο Μόναχο.

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα: ανθρώπινη αξιοπρέπεια πάνω από τα κέρδη I Για μια καλή υγειονομική περίθαλψη για όλους. DIE LINKE υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα του τομέα υγείας, αντιτίθεται στις ιδιωτικοποιήσεις.

Απασχόληση και Οικονομία : Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!

 Για την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας χρειαζόμαστε πρωτοβουλίες που δημιουργούν θέσεις εργασίας και απασχόλησης και δεν περιορίζονται στη διαχείριση της ανεργίας όπως γίνεται μέχρι τώρα στα κέντρα εργασίας (Jobcenter).

Συγκοινωνίες στο Μόναχο και την ευρύτερη περιοχή, προγράμματα για την προώθηση της κυκλοφορίας των πεζών, των ποδηλάτων και τη δωρεάν χρήση των ΜΜΜ, αυτά συμβάλλουν στη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος και στον περιορισμό της εκπομπής του CΟ2.

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις δημοτικές εκλογές και να ενισχύσετε τον συνδυασμό της αριστεράς DIE LINKE να επιλέξετε για Δήμαρχο την υποψήφια Brigitte Wolf.

Να στηρίξετε τους Έλληνες και άλλους υποψηφίους που στηρίζουν τα ιδιαίτερα αιτήματα των Ελλήνων Μονάχου.

Παύλος  Δέλκος

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

Ο κ. Αριστείδης Παπαδημητρίου έχει γεννηθεί στο Μόναχο το 1965, η καταγωγή του είναι στο ήμισυ από το Βάθη Κισσάμου του Νομού Χανίων και το άλλο ήμισυ από την Αθήνα με απώτερη καταγωγή από Μυτιλήνη.

Αποφοίτησε από το Ελληνικό σχολείο Μονάχου όπου διετέλεσε και πρόεδρος του 15 μέλους στο λύκειο.

Μετά το Studienkolleg, σπούδασε νομικά και πολικές επιστήμες, τελείωσε οικονομική πληροφορική, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Ludwig Maximilian Universität München).

 Τα τελευταία 20 χρόνια, με μια διακοπή 3,5 χρόνων όπου εργάστηκε στο Praktiker Hellas, στο Ηράκλειο Κρήτης ως υπεύθυνος καταστήματος.

Διετέλεσε γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και γραμματέας του Πανθεσσαλικού Συλλόγου.

Είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου Αριστοφάνης, μέλος του συνδικάτου Ver.di και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Μαζί με τον συνυποψήφιο μου στο συνδυασμό DIE LINKE Παύλο Δέλκο, δεσμευόμαστε, μέσα ή έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο:

Να συμβάλλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου στη περιοχή Berg am Laim, απέναντι στον Δήμο του Μονάχου να μην διεκδικήσει την επαναγορά του οικοπέδου και απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει επιτέλους το έργο αυτό. Να βοηθήσουμε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου, εφόσον φυσικά και το ΔΙ λειτουργήσει όπως έχει την υποχρέωση

Να υποστηρίξουμε τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των συλλόγων. Να αναπτύξουμε προγράμματα για τους νέους (επαγγελματικής εκπαίδευσης και ελεύθερου χρόνου) και για τη φροντίδα και στήριξη των ηλικιωμένων.

Να πάρουμε πρωτοβουλίες για τη δημιουργία υποδομών και προγραμμάτων στήριξης των νέων μεταναστών από την Ελλάδα, για την αναγνώριση πτυχίων και επαγγελματικών διπλωμάτων και τη γρήγορη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Να πιέσουμε τις δημοτικές αρχές να αναλάβουν τη στήριξη σε όλους τους τομείς της λειτουργίας (χρηματοδότηση, υλικές υποδομές και διδακτικό προσωπικό) των τμημάτων μητρικής γλώσσας.

Να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις όλες τις πρωτοβουλίες ενάντια στον ρατσισμό και στον φασισμό. Να ενημερώνουμε και να κινητοποιούμε τους Έλληνες του Μονάχου να συμμετέχουν ενεργά στα πολιτικά δρώμενα της πόλης, να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές καθώς και στις ευρωεκλογές.

DIE LINKE (Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Κατεβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές Μονάχου ως υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κόμματος της αριστερός DIE LINKE για να συμβάλλουμε μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους της λίστας για την υλοποίηση των παρακάτω στόχων.

Το κόμμα DIE LINKE (Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ) έχει δεσμευτεί και διεκδικεί το δικαίωμα συμμετοχής όλων των μεταναστών σε όλες τις εκλογές (δημοτικές, κρατιδίων και ομοσπονδιακές).

Το κεντρικό σύνθημα του κόμματος DIE LINKE (Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ) είναι: 100 % κοινωνικά δίκαιη πολιτική και στον Δήμο για το Μόναχο της αλληλεγγύης .

Καταπολέμηση της φτώχειας, δίκαιη αναδιανομή του πλούτουΙ Φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων. Εξασφάλιση των βασικών αναγκών για τους ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα.
Η εξασφάλιση μιας οικονομικά προσιτής κατοικίας είναι θεμελιώδες δικαίωμα και όχι πολυτέλειαΙ.
DIE LINKE προτείνει ένα ανώτατο όριο για την τιμή του ενοικίου σε ομοσπονδιακό επίπεδο, το οποίο να ισχύει και στο Μόναχο.

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα: ανθρώπινη αξιοπρέπεια πάνω από τα κέρδη I Για μια καλή υγειονομική περίθαλψη για όλους.
DIE LINKE υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα του τομέα υγείας, αντιτίθεται στις ιδιωτικοποιήσεις.

Απασχόληση και Οικονομία : 
Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη! 

Για την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας χρειαζόμαστε πρωτοβουλίες που δημιουργούν θέσεις εργασίας και απασχόλησης και δεν περιορίζονται στη διαχείριση της ανεργίας όπως γίνεται μέχρι τώρα στα κέντρα εργασίας (Jobcenter).

Συγκοινωνίες στο Μόναχο και την ευρύτερη περιοχή, προγράμματα για την προώθηση της κυκλοφορίας των πεζών, των ποδηλάτων και τη δωρεάν χρήση των ΜΜΜ, αυτά συμβάλλουν στη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος και στον περιορισμό της εκπομπής του 002.

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις δημοτικές εκλογές και να ενισχύσετε τον συνδυασμό της αριστεράς DIE LINKE να επιλέξετε για Δήμαρχο την υποψήφια Brigitte Wolf.

Να στηρίξετε τους Έλληνες και άλλους υποψηφίους που στηρίζουν τα ιδιαίτερα αιτήματα των Ελλήνων Μονάχου.

Αριστείδης Παπαδημητρίου