22 Ιουνίου 2012

ΕΦΕΤ: ΠΡΟΣΟΧΗ. Μαζεύουν σοκολάτες από τα ράφια


Την απόσυρση προϊόντων σοκολάτας λόγω ύπαρξης αλλεργιογόνου ουσίας -πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη)- η οποία δεν αναγραφόταν στη συσκευασία τους, ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, πρόκειται για τα προϊόντα:

Α) Σοκολάτα μαύρη ανώτερης ποιότητας βιολογική, με την εμπορική ονομασία «Carrefour Chocolat Noir superieur», που παρασκευάζεται από την εταιρία EMB 6148A CMI, 2, avenue du Pacifique– Les Ulis– 91977 COURTABOEUF Cedex France. Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ», σε συσκευασίες των 100 g, με L 2053 1 Α, γραμμοκώδικα (code bar): 3270190127765 και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 08/ 2013.

Β) Σοκολάτα υγείας με άρωμα πορτοκάλι, με την εμπορική ονομασία «Edelbitter– Chocolate mit Orange», που παράγεται από την εταιρία HEILEMANN. Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία «Τερκενλής ΑΕ», σε συσκευασίες των 100 g, με ημερομηνία λήξης: 16-08-12.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις ανωτέρω εταιρείες και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά και παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην καζεϊνη γάλακτος να μην τα καταναλώσουν.