21 Ιουνίου 2012

«Ελευθέρια 2012» Ταξίδι Στους Πολιτισμούς Της Πόλης Μας.99 χρόνια από την Απελευθέρωση της Δράμας από τους Βουλγάρους.



Κέντρο Πολιτιστικής ΑνάπτυξηςΑνατολικής Μακεδονίας (ΚΕ.Π.Α.Α.Μ.)ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2012
 |
Ανακοινώσεις:

Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Βαρβάρα Δράμας 

και το απόγευμα της Κυριακής 1 Ιουλίου 2012 στο Μοναστηράκι Δράμας, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι –
 μέλη του ΚΕ.Π.Α.Α.Μ. χορεύουνε συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της περιοχής, υπό τον τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2012» που διοργανώνει ο Δήμος Δράμας.

Προσκαλείστε να συμμετέχετε όλοι!


Αναδημοσίευση από GoDrama.


Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων των Ελευθερίων Δράμας 2012, που θα διαρκέσουν από 20 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2012.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Δράμας και στη συνέχεια το πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το φετινό πρόγραμμα των «Ελευθερίων» αποτελεί ένα ταξίδι στους πολιτισμούς της πόλης μας.

Και φέτος ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με τη ΔΕΚΠΟΤΑ, ακριβώς ένα χρόνο πριν την συμπλήρωση ενός αιώνα από την απελευθέρωση της πόλης μας τιμά όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την πρόοδο.

Το περσινό πρόγραμμα των «Ελευθερίων» ολοκληρώθηκε με μια πολυπολιτισμική παράσταση. Η πολυπολιτισμικότητα κυριαρχεί και φέτος στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Δράμας μας. Ίσως της μοναδικής Ελληνικής πόλης που παρουσιάζει τόσο δυναμικά τόσες εκφάνσεις από κάθε Ελληνική ρίζα.

Στην Δράμα ζουν Ντόπιοι, Πόντιοι, Σαρακατσάνοι, Θρακιώτες, Μικρασιάτες, Ηπειρώτες, Εβρίτες, Κρητικοί. Όλοι συνεισφέρουν κάτι διαφορετικό, όσο και πολύτιμο. Η πόλη μας χτίστηκε με τόσα διαφορετικά βιώματα και παρ’ όλη τη διαφορετικότητα έγινε πατρίδα όλων. Η πολυπολιτισμικότητα της Δράμας αποτελεί την κοιτίδα του πολιτισμού μας, τον πλούτο κάθε Ελληνικής ρίζας που διάλεξε να μείνει εδώ, να γεννήσει και να μεγαλώσει τα παιδιά της στη Δραμινή γη. Αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας σε σχέση με τις απρόσωπες μεγαλουπόλεις. Η αρμονική συμβίωση, η κοινή συνεισφορά, το πάντρεμα του διαφορετικού και ο σεβασμός σε όλους.

Το φετινό πρόγραμμα των «Ελευθερίων» αποτελεί ένα ταξίδι στους πολιτισμούς της πόλης μας, ένα ταξίδι στο διαφορετικό αλλά και το δικό μας. Γιατί κάθε διαφορετικό στη Δράμα είναι κομμάτι της ψυχής μας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες: τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις αθλητικές εκδηλώσεις και τις εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Στις φετινές εκδηλώσεις αναδεικνύονται ο πολιτισμός, οι τέχνες, τα γράμματα, η πολιτισμική μας ταυτότητα με όλες της τις εκφάνσεις και ποικιλομορφίες. Αναδεικνύονται η δύναμη και η ομορφιά της Δραμινής ψυχής, όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος μας Κυριάκος Χαρακίδης.

Καλούμε όλες τις Δραμινές, όλους τους Δραμινούς, και όχι μόνο βέβαια, να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτό το ανεπανάληπτο ταξίδι στους πολιτισμούς, αυτή την ανεπανάληπτη γιορτή.