9 Ιουλίου 2017

Καλοκαιρινό Τουρνουά Μπάσκετ Πετρούσας 2017Πετρούσα,
Δημοτικό Σχολείο,
Καλοκαιρινό Τουρνουά Μπάσκετ

«ΤΟ ΖΟΥΜΕ»
5,4,3,2,1 .

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, 
για το 32ο Καλοκαιρινό Τουρνουά Μπάσκετ στην Πετρούσα,
οι ετοιμασίες πυρετώδες και οι ρυθμοί στο κόκκινο.Πραγματικά, αυτό που συμβαίνει στην Πετρόυσα είναι άξιο θαυμασμού και αναφοράς.

Κανένας δεν μπορεί να ξεπεράσει και ν ‘αμφισβητήσει τον εθελοντισμό, το όραμα ,την προσπάθεια και το μεράκι κυρίως, των ανθρώπων εκείνων, που δίνουν ψυχή και σώμα, με μοναδικό κίνητρο-σκοπό την ικανοποίηση και αγάπη για το παρών και το μέλλον του χωριού.

Από το 1985 μέχρι σήμερα, διοργανώνεται ο θεσμός και κάθε χρόνο εξελίσσεται και παρουσιάζει κάτι καινοτόμο και ξεχωριστό που μας καθηλώνει.

Η πορεία του μαγευτική, οι άνθρωποι «γεμάτοι όραμα», η διοργάνωση από ερασιτεχνική , έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο (ναι μπορούμε να το πούμε ,χωρίς δισταγμούς).Ηλεκτρονικοί πίνακες,live μετάδοση-streaming, παρουσιάσεις, εκπομπές, συνεντεύξεις, εφημερίδες, γραμματεία ,σύγχρονα προγράμματα στατιστικής υπηρεσίας, αναλύσεις-σχόλια, διαιτητές, φαρμακείο, drone, φωτογραφίες –video,μουσικές,mini movies,διαγωνισμοί τρίποντων, βραβεύσεις κορυφαίων αθλητών, …).

Όμως, αυτή δεν είναι η επιτυχία του.

Τα πρόσωπα και οι εκφράσεις όλων των ανθρώπων, που συμμετέχουν σε αυτό το Τουρνουά, είναι η εικόνα που «γεμίζει» και συνδέει τον αθλητισμό με τον ανθρώπινο παράγοντα. Τα πειράγματα και οι πλάκες που γίνονται μεταξύ των αθλητών, το «παρείστικο» δέσιμο, οι μεταγραφές τελευταίας στιγμής ,οι δηλώσεις ομάδων, οι προπονήσεις ,οι ετοιμασίες των διοργανωτών-συντελεστών δίνουν πνοή , ανάσα και ζωή στο χωρίο.


Η πραγματική επιτυχία είναι αυτή ακριβώς.
Όταν όλα κινούνται σε ρυθμούς Καλοκαιρινού Τουρνουά Μπάσκετ Πετρούσας.
Οι συζητήσεις, η δουλεία, οι άδειες, οι διακοπές, το πρόγραμμα των φοιτητών και μεταναστών , έναν καλοκαίρι που οι πάντες το περιμένουν πως και πως ,χάρη σε αυτόν τον θεσμό.

Η ερώτηση είναι απλή, έχει φτάσει στην κορύφωση του ?

Η απάντηση είναι πως Όχι, έχει να δώσει πολλές νέες συγκινήσεις και να μας «γεμίσει» με νέα συναισθήματα και αναμνήσεις.

Ας πάμε λοιπόν, όλοι μαζί να το χαρούμε πάνω απ’ όλα και ν’ απολαύσουμε αυτό που γίνεται (πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό, πραγματικά έκπληκτοι).Οι διοργανωτές-συντελεστές χαρίζοντας μας κομμάτια του εαυτού τους, οι αθλητές με τα «pick n roll», τα «scream», τα «miss match» ,τα ωραία τους καλάθια και φάσεις και ο κόσμος με την μοναδική του παρουσία , ο καθένας ξεχωριστά, να κατακλύσουμε ξανά τις κερκίδες του Δημοτικού Σχολείου.

Οι ομάδες ανυπομονούν και φιλοδοξούν η κάθε μία από αυτές, να είναι εκείνη που θα ακούσει τον ήχο του «Τιρινίνι», που μας φέρνει ανεπανάληπτες-χαραγμένες μνήμες. Ευχή όλων μας, ένας υγιές Τουρνουά ,με σεβασμό και αγάπη, γι’ αυτό που γίνεται. Ας χαρούμε τις στιγμές και στο τέλος νικητές και ηττημένοι μια αγκαλιά.

Πρεμιέρα λοιπόν, την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 19:30, ας στηρίξουμε όλοι μαζί, αυτό το συγκλονιστικό και μοναδικής εμβέλειας έργο, που γίνεται στην Πετρούσα. Ο καθένας από διαφορετικό πόστο ,βάζοντας το «κομμάτι» του στον πύργο, που ακόμα χτίζεται- γιγαντώνεται.


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ, 
ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ…