23 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – 180 ΕΚΑΤ. € ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ


Το δρόμο της επιστροφής στις τσέπες των καταναλωτών, έχει πάρει ο ειδικός φόρος του πετρελαίου θέρμανσης, που αντιστοιχεί σε 0,28 το λίτρο.
Ξεκίνησαν τα επιδόματα
6,5 εκατ. ευρώ άρχισαν ήδη να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50.000 δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα και αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης.
 Ο κ. Χ. Θεχάρης που είναι Γ.Γ. πληροφοριακών συστημάτων τονίζει στη ΝΕΤ: 
«Στις επόμενες μέρες θα κοιτάξουμε να θέσουμε τη διαδικασία σε τακτική βάση, ώστε όταν τα τιμολόγια ωριμάζουν, δηλ. στις 15 μέρες από ημερομηνία του τιμολογίου που δεν μπορεί να αλλάξει κάτι από τον πρατηριούχο, θα προχωράμε στην πληρωμή των τιμολογίων αυτών».
Μέχρι τώρα, από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, εγκρίθηκαν οι 180.000 και απορρίφθηκαν 40.000, που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που έχουν οριστεί από το Υπ. Οικονομικών.
Εν τω μεταξύ, για καταναλωτές που χάνουν το επίδομα, επειδή υπερβαίνουν το όριο των εισοδηματικών κριτηρίων για μερικά μόλις λεπτά του ευρώ γίνεται προσπάθεια, να βρεθεί κάποια λύση.
Το συνολικό κονδύλι επιστροφής φόρου του πετρελαίου θέρμανσης, για τη φετινή χειμερινή περίοδο, είναι 180 εκατ. ευρώ.
Στη διάθεση των καταναλωτών για την υποβολή αιτήσεων, εκτός από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παραμένει και το τηλ. Επικοινωνίας είναι το 210 48 0 3131.
πηγή: ert.gr