6 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Επιδόσεις Ελλήνων την 9η ημέρα (5η Αυγούστου)



Ολοκληρώθηκε η σημερινή ημέρα των Ολυμπιακών του Λονδίνου για την ελληνική αποστολή με καλή εμφάνιση στη... συγχρονισμένη κολύμβηση και τον Βύρωνα Κοκκαλάνη να εξασφαλίζει την συμμετοχή του στον αγώνα των μεταλλίων.

Μαραθώνιος: Τη σημερινή ημέρα άνοιξε η Κωνσταντίνα Κεφαλά που με υπερπροσπάθεια τερμάτισε στην 104η θέση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε τα 42.195 μέτρα σε 3 ώρες, 1 λεπτό και 18 εκατοστά.

Ιστιοπλοΐα: Σπουδαία εμφάνιση για τον Βύρωνα Κοκκαλάνη που τερμάτισε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης των RS:X και προκρίθηκε στον αγώνα των μεταλλίων. Στην ίδια κατηγορία των γυναικών, η Αγγελική Σκαρλάτου κατάφερε να ανέβει μία θέση, στη 16η, κατά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στους Ολυμπιακούς.

Στα 49er οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης ήρθαν στην τελευταία θέση (20η). Οι Έλληνες ιστιοπλόοι τερμάτισαν στη 16η θέση στη 12 και 13η ιστιοδρομία με 237 βαθμούς ποινής και πλέον θα αγωνιστούν τη Δευτέρα (6/08) στη 14η και 15η ιστιοδρομία.

Συγχρονισμένη κολύμβηση: Το δίδυμο των Δέσπονα Σολωμού και Ευαγγελίας Πλατανιώτη έκανε θετική πρεμιέρα, καθώς πλασαρίστηκε στην 8η θέση του τεχνικού μέρους με 89.200 βαθμούς κι έχει πολλές ελπίδες για πρόκριση στον τελικό.

Ύψος: Ο Κώστας Μπανιώτης με τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια στα 2μ.26εκ. δεν κατάφερε να προκριθεί στα προκριματικά του ύψους. O Έλληνας αθλητής τερμάτισε στη 12η θέση της κατάταξης.
gazzetta.gr