3 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Επιδόσεις Ελλήνων την 6η ημέρα (2η Αυγούστου)




Κωπηλασία:

α)Εκτός τελικού έμειναν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και το Σάββατο 4 Αυγούστου θα αγωνιστούν για τις θέσεις 7-12.
Οι νεαρότεροι αθλητές της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο τερμάτισαν στην 4η θέση της 1ης ημιτελικής σειράς, από την οποία συμμετοχή στον καταληκτικό αγώνα εξασφάλισαν οι τρεις πρώτοι.


β)Οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Γιάννης Χρήστου κατάφεραν να στείλουν τα ελληνικά χρώματα στον τελικό της τετράκωπου.
Με χρόνο 6.02.61, το γαλανόλευκο πλήρωμα πήρε την δεύτερη θέση στην ημιτελική σειρά της και την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος της κωπηλασίας που δειξάγεται το Σάββατο.

γ)Στον τελικό του Σαββάτου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών προκρίθηκαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου!
Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες μας τερμάτισαν στη 2η θέση, με χρόνο 7:09,01, πίσω από τις Βρετανίδες.



Ιστιοπλοία:

α)Ο Βύρων Κοκκαλάνης που έπεσε στις θέσεις αφού έκανε 2 άσχημες ιστιοδρομίες,είναι μέχρις στιγμής μετά και τις 6 ιστιοδρομίες 7ος συνολικά με 38 βαθμούς ποινής στα σκάφη τύπου RS-X, ενώ ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου 20ος με 87 βαθμούς ποινής,

β)Η Αγγελική Σκαρλάτου είναι στην 16η θέση  με 72 βαθμούς ποινής μετά και την 6η ιστιοδρομία.

γ)Οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας είναι στην 14η με 77 βαθμούς ποινή μετά και την 8η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star,ενώ ακυρώθηκαν στην 7η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star αλλά ελπίζουν για μετάλλιο.

δ)Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στη γενική κατάταξη της κατηγορίας 470 ανδρών και μετά τις πρώτες δύο κούρσες, βρίσκονται στην 11η θέση με 23 βαθμούς ποινής,


ε)Τη 13η θέση με 92 βαθμούς ποινής καταλαμβάνει μέχρι στιγμής ο Γιάννης Μιττάκης μην μπορώντας πλέον να διεκδικήσει μετάλλιο για την εθνική μας.



ζ)Την 20η θέση και τελευταία θέση με 128 βαθμούς ποινής καταλαμβάνουν μέχρις στιγμής οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης μετά και την 8η ιστιοδρομία για σκάφη τύπου 49er, .


Πόλο:

Τρίτος και... τυχερός ήταν ο σημερινός αγώνας της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, που επικράτησε άνετα με 11 - 4 του Καζακστάν.
Πρωταγωνιστές για την Εθνική ομάδα οι Γιάννης Φουντούλης και Γιώργος Αφρουδάκης: ο πρώτος σημείωσε πέντε τέρματα και ο δεύτερο τρία, ενώ τα άλλα ο Δελακάς, ο Μουρίκης και ο Κοκκινάκης.
Επόμενη αντίπαλος της Ελλάδας είναι η αήττητη Ισπανία, το Σάββατο, με την πρόκριση να κρίνεται από αυτό το παιχνίδι και έπειτα.




Κολύμβηση:

α)Την 30η θέση στην κατάταξη κατέκτησε στα 50μ. ελεύθερο ο Γιάννης Καλαγάρης. και έμεινε εκτός ημιτελικών. Ο αθλητής μας έκανε 22.80 και τερμάτισε 8ος στην προκριματική σειρά του.

β)Εκτός έμεινε και ο Στέφανος Δημητριάδης στα 100μ. πεταλούδα, καθώς τερμάτισε όγδοος με επίδοση 54.20.