2 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Επιδόσεις Ελλήνων την 5η ημέρα (1η Αυγούστου)




Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -90 κιλών στο τζούντο κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος νίκησε τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Καμίλο στον αγώνα για την τρίτη θέση! Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που έφτασε να διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο μέσα από αγώνες ρεπεσάζ, επικράτησε του Βραζιλιάνου Καμίλο με ένα Yuko κι έτσι ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο που πανηγυρίζει η Ελλάδα στο Λονδίνο και το δεύτερο Ολυμπιακό του Έλληνα τζουντόκα, ύστερα από το χρυσό στην Αθήνα το 2004.

Να θυμίσουμε ότι ο Ηλίας Ηλιάδης για να φτάσει να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, ξεπέρασε στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ τον Αυστραλό Μαρκ Άντονυ.

”Η Ελλάδα χρειάζεται το μετάλλιο, αυτό είναι που μου έδωσε δύναμη”, δήλωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στον Real fm μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.



Στην πολυκλινική η Βουγιούκα!

Δύο σπασμένα δόντια θα είναι η ανάμνηση της Βάσως Βουγιούκα από τους Ολυμπιακούς, εκτός από την κατάκτηση της 5ης θέσης στην ξιφασκία.


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τραυματίστηκε σοβαρά στα δύο δόντια στον δεύτερο αγώνα της από την Πολωνίδα αντίπαλο της. Δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε αλλά το πρόβλημα την επηρέασε στον τρίτο αγώνα με την Νοτιοκορεάτισα Κιμ, η οποία τελικά τη νίκησε με 15-12 και της έκλεισε τον δρόμο για τα ημιτελικά.

Μετά τον αγώνα της η Βουγιούκα ζήτησε την βοήθεια γιατρών της πυγμαχίας που είναι ειδικοί σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ λίγο αργότερα πήγε στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού για περαιτέρω βοήθεια. Πάντως όπως έλεγε η ίδια χαμογελαστή, τώρα είναι καλά και ξεπέρασε το πρόβλημα της...