7 Φεβρουαρίου 2014

Kommunalwahl 2014 München. Δημοτικές εκλογές Μονάχου, 16 Μαρτίου 2014: .... Η επιστολή του Δημάρχου κ. Ude Christian για τις επικείμενες εκλογές.

Kommunalwahl 2014 München
Christian Ude, Oberbürgermeister München, SPD, Karriere
Ο Δήμαρχος Μονάχου κ. Ude

  Τις τελευταίες μέρες έφτασε στα σπίτια μεταναστών, μεταξύ αυτών και Ελλήνων κατοίκων του Μονάχου η ακόλουθη επιστολή του Δημάρχου κ. Ude :



 Τι λέει η επιστολή, σε ελεύθερη μετάφραση για τους Έλληνες οι οποίοι δεν γνωρίζουν καλά γερμανικά;


Οι ενήλικες μετανάστες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι στις δυο τελευταίες εκλογές, για το Βαυαρικό Κοινοβούλιο και της Γερμανική Βουλή δεν μπορούσαν να συμμετέχουν, μπορούν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να ψηφίσουν για:

- Δήμαρχο
- Δημοτικό Συμβούλιο Μονάχου
- Συνοικιακό Συμβούλιο, "Βουλή της γειτονιάς".

Η εκλογή ρυθμίζει τη χάραξη πορείας του δήμου για τα επόμενα 6 χρόνια.

Από της 18 Φεβρουαρίου θα αποστέλλονται οι ειδοποιήσεις για τις Εκλογές.

Έτσι μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλούν έγγραφα αν επιθυμείτε να   ψηφίσετε με αποστολική ψήφο  ή με τα έγγραφα αυτά που πήρατε να ψηφίσετε στο εκλογικό τμήμα την Κυριακή την ημέρα των εκλογών. Το εκλογικό τμήμα αναγράφεται στη πρόσκληση.

Ορισμένοι μετανάστες θεωρούν τις εκλογές περίπλοκες και δεν συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες. 
Αυτό είναι λάθος.

Πολύ απλά,
από τα ψηφοδέλτια για το Δημοτικό Συμβούλιο και το Συνοικιακό Συμβούλιο να επιλέξετε μόνο τον Συνδυασμό της αρεσκείας σας.
Τότε ισχύει:
Σταυρώνεται έναν υποψήφιο Δήμαρχο-Δημαρχίνα, ένα συνδυασμό για Δημοτικό Συμβούλιο και έναν συνδυασμό για Επιτροπή Περιφέρειας.