5 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Επιδόσεις Ελλήνων την 8η ημέρα (4η Αυγούστου)



Ο Παπαμιχαήλ στο βάδην στην 15η θέση
Σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ
Πολύ καλή εμφάνιση στα 20.000 χλμ βάδην πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, τερματίζοντας στον τελικό του αγωνίσματος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στην 15η θέση.

Ο 23χρονος αθλητής σημείωσε μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 1:21:12. Το προηγούμενο κατείχε ο ίδιος από τον Μάρτιο όπου είχε κάνει 1:21:19.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κινέζος Ντινγ Τσεν με 1:18:46 που αποτελεί νέο ολυμπιακό ρεκόρ. Δεύτερος ο Έρικ Μπαρόντο με 1:18:57 από την Γουατεμάλα και τρίτος ο Ζεν Ουάνγκ, επίσης από την Κίνα, με 1:19:25.

Πηγή: sport-fm.gr

Καλή η παρουσία του Καβελασβίλι

Ο νεαρός αρσιβαρίστας κατετάγη 4ος στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στα 94 κιλά της άρσης βαρών των ανδρών ο Νταβίντ Καβελασβίλι είχε πολύ καλή παρουσία, καθώς πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης με 370 κιλά στο σύνολο, 170 στο αρασέ και 200 στο επολέ- ζετέ.

Πρώτος στην κατάταξη τερμάτισε ο Τόμας Μπερνάρντ Ζιελίνσκι με 385 κιλά στο σύνολο (175 αρασέ, 210 ζετέ).

Όσοι από τους αθλητές κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις, μπορούν να ελπίζουν σε καλή θέση στην τελική κατάταξη η οποία θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των αθλητών που συμμετέχουν το βράδυ στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αθλητών:

1.Ζιελίνσκι (Πολωνία) 385 (175- 210)

2.Μακαράνκα (Λευκορωσία) 384 (175-209)

3.Πιλίγιεφ (Ουκρανία) 372 (166- 206).

Πηγή: sport-fm.gr

Ο Κοκκαλάνης ανεβαίνει

Στην 6η θέση της κατάταξης ο έλληνας ιστιοπλόος

Κατά μία θέση ανέβηκε στην γενική κατάταξη της κατηγορίας RS-X στην ιστιοπλοΐα ο Βύρων Κοκκαλάνης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε στην 3η θέση στην έβδομη ιστιοδρομία και στην 11η στην όγδοη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην έκτη θέση στο σύνολο, ενώ χθες ήταν έβδομος.

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία και Πολωνία.

Την Κυριακή θα συνεχίσει τις προσπάθειες του ο Κοκκαλάνης με την 9η (16:00) και 10η (16:45) ιστιοδρομία.

Υποχώρησε η Σκαρλάτου μετά την ακυρώση

Βρίσκεται στην 17η θέση μετά από 8 ιστιοδρομίες

Δεν πήγαν καλά τα πράγματα στην 8η ιστιοδρομία της κατηγορίας RS-X της ιστιοπλοΐας για την Αγγελική Σκαρλάτου η οποία, με 27 βαθμούς ποινής, υποχώρησε στην γενική κατάταξη.

Η ελληνίδα αθλήτρια έφτασε τους 112 βαθμούς ποινής στο σύνολο και έτσι έπεσε στην 17η θέση της γενικής κατάταξης της κατηγορίας. Πρώτη στην συγκεκριμένη ιστιοδρομία η Λι Κορσίεζ ενώ στην συνολική κατάταξη παραμένει στην κορυφή η Μαρίνα Νέιρα από την Ισπανία.

Πηγή: sport-fm.gr

Βολικάκης - Άδοξο τέλος

Ακυρώθηκε και δε συνεχίζει στο σπριντ

Άδοξα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Ζαφείρη Βολικάκη στο σπριντ ανδρών της ποδηλασίας πίστας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Γάλλο Γκρεγκορί Μποζ στη φάση 1/6 τελικού του αγωνίσματος, αλλά ακυρώθηκε και δεν συνεχίζει στα ρεπεσάζ, την ώρα που ο αντίπαλός του προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ο Κοντίδης πρόσω ολοταχώς για βάθρο

Ο κύπριος ιστιοπλόος θα διεκδικήσει το χρυσό στα Laser

Στην κούρσα των μεταλλίων εξασφάλισε την παρουσία του ο Παύλος Κοντίδης καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στη γενική κατάταξη για σκάφη τύπου Laser, μετά την ολοκλήρωση των 10 ιστιοδρομίων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με 39 βαθμούς ποινής.

Ο Κύπριος ιστιοπλόος σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία, 55'' πίσω από τον πρώτο Τομ Σλινγκσμπάι από την Αυστραλία (58:29), ο οποίος είναι και πρώτος στη γενική κατάταξη με 25 βαθμούς ποινής. Στην ίδια κούρσα ο Βαγγέλης Χειμώνας κατέλαβε την 19η θέση (+2:51 από το νικητή) και ολοκλήρωσε την παρουσία του ως 26ος στη γενική με 206 βαθμούς ποινής.

Πάνω στην Ισπανία «σκόνταψε» η Εθνική πόλο

'Εχασε και θέλει οπωσδήποτε ισοπαλία στο τελευταίο ματς

Την ευκαιρία να προκριθεί από σήμερα στους προημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης των ανδρών έχασε η εθνική ομάδα, η οποία δεν εκμεταλλεύθηκε την ήττα της Αυστραλίας από την Κροατία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από την Ισπανία με 11-9, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου και χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό μεθαύριο εναντίον της Αυστραλίας (13:20) για να περάσει στους "8".

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-4, 2-1, 2-2.

Η Ελλάδα στην τέταρτη θέση για την τετράκωπο

Το χρυσό στη Μεγάλη Βρετανία

Την τέταρτη θέση στον τελικό, κατέκτησαν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου της κωπηλασίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Μεγάλη Βρετανία με χρόνο 6:03.97. Στη δεύτερη θέση, πανηγυρίζοντας το αργυρό μετάλλιο τερμάτισε το πλήρωμα της Αυστραλίας με χρόνο 6:05.19. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι ΗΠΑ.

Στην 8η θέση της γενικής του διπλού σκιφ οι Κόνσολας-Μαγδανής

Τερμάτισαν στη 2η θέση του μικρού τελικού

Την 8η θέση στη γενική κατάταξη του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας κατέλαβαν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς στον «μικρό τελικό» τερμάτισαν στην 2η θέση.

Πηγές: newsbeast / sport-fm.gr