6 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές Δήμου Προσοτσάνης 2010: Στέφανος Ιωαννίδης : Υποψήφιος Δήμαρχος Προσοτσάνης

Η διακήρυξη 
της«Λαϊκής Συσπείρωσης» 
στο Δήμο Προσοτσάνης

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι νέοι και νέε,

Οι εκλογές για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Διοικήσεις βρίσκουν τους εργαζόμενους να δέχονται μια χωρίς προηγούμενο αντιλαϊκή επίθεση, που ενορχήστρωσαν και εκτελούν το ΔΝΤ , η Ε.Ε, και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συμμάχους τους έχουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα στελέχη τους στην τοπική διοίκηση, τους βιομήχαvους, τους τραπεζίτες τους  εφοπλιστές, τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στο επόμενο διάστημα η εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ και σέβεται η Ν.Δ, θα επιδεινώσει δραματικά τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

 Για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής τους το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. προχώρησαν στην αντιδραστική διοικητική μεταρρύθμιση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

 0 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι μέρος της γενικευμένης  επίθεσης στα λαϊκά.δικαιώματα.


Πρόκειται για ισχυροποίηση του αστικού κράτους.

Φέρνει δεινά για τα λαϊκά στρώματα και εξασφαλίζει υψηλή κερδοφορία στους μεγάλους επιχειρηματίες.

Εργαζόμενες- εργαζόμενοι, οι εκλογές για τους Δήμους βρίσκουν την περιοχή μας, σε μια πορεία ραγδαίας οικονομικής  και πληθυσμιακής κατάρρευσης και τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους, να περνούν δύσκολες μέρες.

Η ανεργία γίνεται πια ο εφιάλτης κάθε οικογένειας, χιλιάδες Θέσεις εργασίας έχουν χαθεί και η περιοχή μας βρίσκεται στις  πρώτες Θέσεις μεταξύ των δήμων με την μεγαλύτερη ανεργία.

Οι νέοι φεύγουν σε μεγάλα αστικά κέντρα, τα χωριά ερημώνουν.
 Οι χιλιάδες μικροεπαγγελματίες  δύσκολα τα βγάζουν πέρα και πολλοί θα αναγκαστούν να κλείσουν το επόμενο διάστημα.

Βασικές αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν και οι υποδομές βρίσκονται σε κακή κατάσταση (οδικό δίκτυο, oi6npo$popos, έργα προστασίας από φυσικές καταστροφές, σχολεία, δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης κτλ). Παντού η εικόνα του μαρασμού και της εγκατάλειψης.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του δρόμου ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα μας.'Eναs δρόμος ανάπτυξης  που φέρνει αμύθητα κέρδη στην πλουτοκρατία, γεννά την κρί¬η, δημιουργεί τα ελλείμματα και τα χρέη και φέρνει για τους εργαζόμενους την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Υπάρχει ΄μως και άλλος δρόμoς ανάπτυξης.

 Είναι αυτός που αξιοποιεί τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με λαϊκό έλεγχο, με τις μεγάλες επιχειρήσεις να είναι λαϊκή περιουσία και στόχο πάντα  να υπηρετήσει το λαό και όχι τα κα¬πιταλιστικά κέρδη.
Εργαζομένη -εργαζόμενε, έλα μαζί μας στους  συνδυασμούς της  ΛΑΪΚΗΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που στηρίζει το ΚΚΕ.

Ανταμώνουμε εκεί, κομμουνιστές, δημοκράτες, ριζοσπάστες, εργαζόμενοι που ξέφυγαν από τις αυταπάτες του δικομματισμού, εργαζόμενοι που αντιλαμβάνονται ότι το κύριο σήμερα είναι να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση.

Ανταμώνουμε τις δυνάμει μας για να δώσουμε ενωμένοι την κρίσιμη μάχη των εκλογών για τις Δημοτικές  και Περιφερειακές  Διοικήσεις θέλουμε να συμπορευθούμε όλοι εκείνοι που βρεθήκαμε στους αγώνες ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματο5ς στα μπλόκα των αγροτών, στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το Δήμο ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ δεσμεύεται να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων
•Πα την υπεράσπιση της ζωής  των εργαζομένων από τον οδοστρωτήρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

•Να σταθεί δίπλα Στους αγώνες των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων, για ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

•Για το σταμάτημα της οικονομικής  και πληθυσμιακής κατάρρευσης της περιοχής μας

•Πα τη σωτηρία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ από τα μονοπώλια και τα πολυκαταστήματα, για την στήριξη των φτωχών αγροτών από τις αντιαγροτικές πολιτικές κυβερνήσεων και Ε.Ε

• Για να αποδοθούν στους Δήμους τα κονδύλια που παρακράτησαν οι κυβερνήσει του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. θα διεκδικεί τη γενναία αύξηση των οικονομικών πόρων των Ο.Τ Α. και την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.

•Για Δημόσια και δωρεάν Υγεία και για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Δράμς καθώς και συνολικά ο χώρος της  Υγείας.

•Για Δημόσια και δωρεάν Παιδεία. 2/χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και ενιαίο 12/χρονο Βασικό Σχολείο.
Για την αντιμετώπιση όλων των αναγκών των σχολείων, όλων των βαθμίδων σε υποδομές, εξοπλιστικά μέσα και μόνιμο προσωπικό, θα απαιτήσει την κατάργηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς. θα συμπαρασταθεί στους αγώνες των φοιτητών για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν.

•Για ένα σύγχρονο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο για την ανάπτυξη των υποδομών και την αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού και ορυκτού πλούτου της περιοχής μας (δάση, νερά, μάρμαρο, λιγνίτες κτλ).
•Για γην ανάπτυξη και συντήρηση των χώρων πρασίνου και αναψυχής.

•Γιαα μια σύγχρονη φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων. θα διεκδικεί κεντρικό σχεδιασμό και τη δημιουργία και λειτουργία σύγχρονων δημόσιων Χ. Υ .Τ Α.

 •Για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής παράδοση και ερασιτεχνικής δημιουργίας του πολιτισμού γενικά, κόντρα στις φιέστες και τα χαμηλού επιπέδου πολιτιστικά πεπραγμένα.

 • Για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με τη χρηματοδότηση των τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων.

Εργαζόμενοι, στις Δημοτικές εκλογές  Στείλτε μήνυμα αγανάκτησης ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ που συκρότησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είτε έχουν το χρίσμα, είτε φορούν τον μανδύα του «ανεξάρτητου»
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ