17 Μαρτίου 2011

1.500 νέες θέσεις προσωρινής Απασχόλησης στη Δράμα.

 Από την εφημερίδα sevennew

Προσωρινή ανακούφιση πρόκειται να δώσει σε 1.500 ανέργους της Δράμας το Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασία», που εξαγγέλθηκε την προηγούμενη Δευτέρα σχην Δράμα.

Σύμφωνα με ιο πρόγραμμα πρόκειται να εξασφαλιστεί πεντάμηνη απασχόληση σε 1.500 Δραμινούς ανέργους οι οποίοι πρέπει να συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Δηλαδή, μακροχρόνια ανεργία, χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, προστατευόμενα μέλη οικογένειας κ.α.
Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011,
στην αίθουσα «Α. Παπανδρέου» τα Περιφέρειακής Ενότητας Δράμας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Γιάννη Ξανθόπουλου, και της  Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου (ΕΚΤ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ματούλας Παπούλια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Βουλευτής Νομού Δράμας, κ. Χαρά Κεφαλίδου, Δήμαρχοι του Νομού, Περιφερειακοί Σύμβουλοι τα Δράμας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Νομού.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων που θα υλοποιηθεί στο Νομό Δράμας, καθώς και στους υπόλοιπους Νομούς της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και το οποίο είχε εξαγγείλει η Υπουργός Εργασίας και Κοινωvικήs Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη, κατά την επίσκεψη της στη Δράμα τον προηγούμενο μήνα.


Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται
να απασχοληθούν 1.500 άνεργοι στη Δράμα,
για 5 μήνες,
οι οποίοι θα λαμβάνουν 625 Ευρώ μηνιαία
και θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη,
ενώ η επιλογή των ανέργων θα γίνεται
με Βάση συγκεκριμένα κριτήρια τα οποίο θα προσδίδουν στους υποψηφίους τα ανόλογα μόρια.


Το πρόγραμμα ύψους 26,5 εκατ. για όλη την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονία - Θράκnς ξεκινά πιλοτικά από την Καβάλα και τη Δράμα και Όπως τονίστηκε οι πρώτοι άνεργοι εκτιμάται πως θα προσληφθούν γύρω στα μέσα Μαΐου.
Στην παρέμβαση του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αφού τόνισε τη σημασία του προγράμματος, ζήτησε την αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων ανέργων (1.500 άτομα), με Βάση την αρχή της επιπλέον στήριξης τα Δράμας έναντι των υπολοίπων Νομών της Περιφέρειας, λόγω του μεγαλύτερου ποσοστού της ανεργία που έχει, αλλά και για τη συμβολή της Πολιτείας στην άμβλυνση της εις βάρος της Δράμας ενδοπεριφερειακής ανισότητας.