22 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ: EΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «COMENIUS»


Το Δημοτικό Σχολείο Πετρούσας
συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Comenius.

Η δράση “
COMENIUS συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της μέσω της προαγωγής
της διακρατικής συνεργασίας και των ανταλλαγών μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων
.

Στα πλαίσια των ανταλλαγών και επισκέψεων του προγράμματος βρέθηκαν στην περιοχή μας εκπαιδευτικοί από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από κοινού με το σχολείο μας και συγκεκριμένα από τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Τουρκία.

Αναλυτικά τα σχολεία:
Γερμανία
Γαλλία
Τουρκία
Ελλάδα
Βέλγιο
Στα πλαίσια της υποδοχής τους, οργανώθηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 το βράδυ μια μικρή εκδήλωση προς τιμή των προσκεκλημένων εκπαιδευτικών από τις παραπάνω χώρες.

Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ολοήμερου τμήματος του σχολείου μας με τη συμβολή και τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 17 εκπαιδευτικοί από τις προαναφερθείσες χώρες και το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου.


Στην εκδήλωση υποδοχής, ομάδα μαθητών από τις μεγαλύτερες τάξεις παρουσίασε τοπικούς χορούς από την Πετρούσα με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και μουσικών από το χωριό.


Επίσης, προσφέρθηκαν εδέσματα που ετοιμάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 31-10-2010 το πρόγραμμα περιελάμβανε:
· Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (Αρχαίο Θέατρο, Βασιλικές, Μουσείο)
· Γεύμα στην Καβάλα (Μπάτης)
· Ξενάγηση σε αξιοθέατα της Καβάλας


Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σχολείου από τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και επισκέψεις στις διάφορες τάξεις.

Οι μαθητές των τάξεων είχαν ετοιμάσει ερωτήσεις,

που τις απηύθυναν στους φιλοξενούμενους δασκάλους.

Ακόμη κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν διδασκαλίες στις τάξεις που επισκέφτηκαν.

Οι μαθητές μας έμειναν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη των ξένων δασκάλων,


αλλά και από τις ζαχαρένιες λιχουδιές που τους πρόσφεραν.
Ακολούθησε γεύμα που προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες από το Δήμο Προσοτσάνης και ξενάγηση στο Πέτρινο Θέατρο, το Φαράγγι της Πετρούσας και την πόλη της Δράμας.
Τέλος, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 ακολούθησε προγραμματισμένη σύσκεψη στο σχολείο με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς όλων των χωρών, με αντικείμενο συζήτησης τη συνέχιση της πορείας του προγράμματος και τον προγραμματισμό και σχεδιασμό κοινών εκπαιδευτικών δράσεων.
Με το πέρας αυτών των επισκέψεων στο Δημοτικό Σχολείο Πετρούσας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για την προσφορά τους ή την χορηγία τους:
· Την Οινοποιία Μανωλεσάκη
· Το Κτήμα Παυλίδη
· Το Κτήμα Τέχνη Αλυπίας
· Το Κτήμα Νίκου Λαζαρίδη
· Το Σύλλογο Γονέων &Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πετρούσας

· Τους μαθητές που συμμετείχαν στο χορευτικό τμήμα

· Τον οινοποιό κ. Μεσσίγγο
· Το Αρτοποιείο Αφοί Τόλιου
·

Τους τοπικούς οργανοπαίκτες κ. Τσιόκα Βασίλειο (νταϊρές), κ. Ζεδαμάνη Δημήτριο (Λύρα), Μπαϊρακτάρη Νικόλαο(Λύρα)
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου