29 Νοεμβρίου 2010

Δ’ Εθνική κατηγορία:Η Πετρούσα νικήτρια του τοπικού ντέρμπι

Εφημερίδα ΗΧΩ 29/11/2010
Πηγή κειμένου:www.prosotsanifc.gr


Ούτε το µεγαλύτερο τοπικό ντέρµπι της Δράµας στάθηκε ικανό για να αφυπνίσει την οµάδα της Προσοτσάνης, που ευρισκόµενη σε ελεύθερη πτώση ηττήθηκε κι από την Πετρούσα µε σκορ 0-1, κάνοντας ακόµα πιο δυσοίωνο το µέλλον της αγωνιστική µε αγωνιστική στον 1ο όµιλο της Δ’ Εθνικής.

Η 3η σερί ήττα σε διάστηµα µάλιστα µιας εβδοµάδας ήταν και η πιο δυσκολοχώνευτη, αφού οι γείτονες πέτυχαν το 1ο τους «διπλό» στο «Γεώργιος Μακρής» σε επίπεδο πρωταθλήµατος σχεδόν 10 χρόνια µετά και δικαίως πανηγυρίστηκε εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ήταν ένα ντέρµπι όπως το περιµέναµε: µε πολλή ένταση, δυνατά µαρκαρίσµατα µέσα στις γραµµές, πάθος για τη νίκη, λιγοστές ευκαιρίες, πολλές κάρτες, αψιµαχίες! Κόσµος πολύς στις κερκίδες του δηµοτικού γηπέδου της Προσοτσάνης – περίπου 1000 άτοµα – µε τον καιρό να είναι ιδανικό και τις συγκυρίες (Δόξα Δράµας εκτός & Πανδραµαϊκός ρεπό), να φέρνουν όλους τους ουδέτερους ποδοσφαιρόφιλους στο «Γεώργιος Μακρής».

Οι φιλοξενούµενοι του Θωµά Ματρακούκα ευτύχησαν να «πατήσουν» πρώτοι περιοχή και να σηµειώσουν το γκολ που έκρινε και το ντέρµπι, µόλις στο 10ο λεπτό της αναµέτρησης.
Εν συνεχεία οδήγησαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, ήλεγξαν το ρυθµό χωρίς ιδιαίτερο κόπο στο α’ µέρος και στην ανάπαυλα πήγαν δικαίως προηγούµενοι στο σκορ.
Η επανάληψη δε διέφερε κατά πολύ από την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο οµάδες µέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Αν και γρήγορα-γρήγορα ο Στράτος Κονταξής έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο, αυτές δε βοήθησαν όσο θα περίµενε ο ίδιος και οι άµεσοι συνεργάτες του. Ουσιαστικά µία – αλλά µεγάλη ευκαιρία – σπατάλησαν οι φλύαροι γηπεδούχοι στο β’ µισό του παιχνιδιού και µοιραία δέχτηκαν την ήττα, που τους «βυθίζει» κι άλλο στο βαθµολογικό πίνακα, ρίχνοντάς τους για 1η φορά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασµού, µια γραµµή που εν αντιθέσει µε τη σηµερινή της αντίπαλο ξεπέρασε η µεγάλη θριαµβεύτρια του τοπικού ντέρµπι στον ενιαίο δήµο της Προσοτσάνης.
Λεπτό προς λεπτό:
Γκολ µε το καλησπέρα όπως και στο Γάζωρο δέχεται η άµυνα της Προσοτσάνης, όταν στο 10ο λεπτό ο Κωνσταντινίδης ανάµεσα κέντρο και περιοχή αλλάζει την µπάλα για το συµπαίκτη του Γεωργιάδη, αυτός ξεπερνάει την αντίσταση του συνεπίθετού του Γεωργιάδη των γηπεδούχων και προλαβαίνοντας την έξοδο του Πιτσακτσή, τον πλάσαρε ιδανικά για το 0-1 µέσα σε έντονους πανηγυρισµούς από πλευράς φιλάθλων της Πετρούσας.
Στο 17ο λεπτό το κόρνερ από αριστερά του Σαββίδη Παύλ. Σάββα βρίσκει στη γωνία της περιοχής τον αφύλακτο Πατένταλη, που σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους αλλά δε σηµαδεύει σωστά.
Με τη συµπλήρωση µισής ώρας παιχνιδιού, ο Παπαδόπουλος αποφεύγει µέσα στην περιοχή την αντίσταση δύο αντιπάλων, έξυπνα πλασάρει στην κλειστή γωνία του Πιτσακτσή, ωστόσο η µπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Μακρινό σουτ του Φερφέρη στον κεντρικό άξονα περνάει άουτ στο 34ο λεπτό, την ίδια κατάληξη έχει και το δύσκολο σουτ του Κωνσταντινίδη από τη γωνία της περιοχής στο αµέσως επόµενο λεπτό.
Στο 41 ο Παπαδόπουλος µε κάθετη βγάζει σε θέση βολής το σκόρερ, που υπό την πίεση του Δηµητριάδη πλασάρει αυτή τη φορά πάνω στα πόδια του εξελθόντα Πιτσακτσή και τέλος στο 43ο λεπτό το αβίαστο λάθος στην περιοχή του Ξενίδη, δεν εκµεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Μουχτάρης που σούταρε απελπιστικά άουτ.
Κοντινή σέντρα του Ράπτη στο 47ο λεπτό µε αποδέκτη τον Ουζούνη, που από δύσκολη θέση πλασάρει άουτ, δίπλα στο δεξί δοκάρι του Μαδεµλή που ήλεγχε την πορείας της µπάλας και πολύ αργότερα (75ο) η Προσοτσάνη σπαταλάει τη µεγαλύτερη ευκαιρία της να ισοφαρίσει: ο Κερασίδης βγάζει σε θέση έξω αριστερά τον Ουζούνη που αποφεύγει στην κίνηση το µαρκάρισµα του Καρυπίδη, σεντράρει «γλυκά» για το κεφάλι του νεοεισελθόντα Κιοσέογλου, που µε εξουδετερωµένο το Μαδεµλή από το 1 µέτρο στέλνει την µπάλα µόλις άουτ!
Το φάουλ του Φερφέρη στο 84ο λεπτό από τα όρια της περιοχής πέρασε πάνω από το πολυπρόσωπο ανθρώπινο τείχος, πάνω όµως και από το ορίζοντιο δοκάρι του Μαδεµλή, στην τελευταία ευκαιρία της Προσοτσάνη να σώσει έστω κι εν µέρει την παρτίδα…
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Στράτος Κονταξής): Πιτσακτσής, Γεωργιάδης, Δηµητριάδης, Μουχτάρης (51ο Πάνος), Στεργιάκος, Φερφέρης, Πατένταλης, Ράπτης, Σαββίδης Κυρ. Σάββας (72ο Κιοσέογλου), Σαββίδης Παύλ. Σάββας (51ο Κερασίδης), Ουζούνης
ΠΕΤΡΟΥΣΑ (Θωµάς Ματρακούκας): Μαδεµλής, Κότιος Γιώργος, Ξενίδης, Βραµέντσαλης, Καρυπίδης, Κότιος Δηµήτρης, Κύρτσης (88ο Καζεπίδης), Παπαδόπουλος, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης (85ο Τσιάντας), Παυλίδης

ΝΙΓΡΙΤΑ-Α.Ε.ΠΙΕΡΕΩΝ:1-3
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΡΗΝΙΔΕΣ:3-3
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΓΑΖΩΡΟΣ:0-0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΕΧΙΝΟΣ:1-0
Ν.ΖΙΧΝΗ-ΚΟΣΜΙΟ:2-1
ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ-ΕΥΜΟΙΡΟ:3-1
ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ-ΣΑΠΠΕΣ:3-4
ΡΕΠΟ:ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ