14 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΤOΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

 Αναδημοσίευση από την εφημερίδα " εργασία ..συν". 
14.10.2010, σελ 20

Η Δημοτική Αρχή αντιμέτωπη  με προβλήματα που δημιουργεί η ίδια


•    Στη «δίνη» των πορισμάτων και της Δικαιοσύνης αρκετές υποθέσεις.

•    Στενός συνεργάτης του Βασίλη Φατράλη εμπλέκει ακόμα και τον αείμνηστο πρώην Δήμαρχο Γιώργο Μακρή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου...

•    Καμία αντίδραση από τον απερχόμενο Δήμαρχο Βασίλη Φατράλη.


•    Δεν σέβονται ακόμα ούτε τον αείμνηστο Δήμαρχο Γιώργο Μακρή..!!

•    Μήνυση κατά του Δημάρχου από δικηγόρο της περιοχής

Έντονη είναι κατάσταση και ο  προβληματισμός που επικρατεί  στο Δήμο Προσοτσάνης από μία σειρά γεγονότων, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και να μην διαιωνίζονται.


 Με φωτογραφικό υλικό και αναφορές κατοίκων της Προσοτσάνης καταγγέλλεται ρουσφετολογική πολιτική από τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Βασίλη Φατράλη και τους συνεργάτες του με την μεταφορά καυσόξυλων σε σπίτια κατοίκων της Προσοτσάνης, χρησιμοποιώντας όπως ισχυρίζονται τα μηχανήματα και τις υποδομές του Δήμου.

Και σαν να μη φτάνει αυτή η προνομιακή μεταχείριση έρχεται και επίδοση εξωδίκου από ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος έχει να πληρωθεί για εργασία που παρείχε εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι και σήμερα και αναμένεται και η κατάθεση αγωγής σε βάρος του Δήμου προκειμένου να γίνει το αυτονόητο.

Να πληρωθεί δηλαδή ο επαγγελματίας που πραγματοποίησε την εργασία.

Μάλιστα στενός συνεργάτης του Δημάρχου ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ το θέμα είχε τεθεί σε συζήτηση ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ο επιχειρηματίας θα πρέπει να απευθυνθεί αν θέλει να πάρει τα χρήματα στον αείμνηστο Γιώργο Μακρή..!!, χωρίς να προκληθεί καν η αντίδραση του Δημάρχου κ. Βασίλη Φατράλη.


Σε αλλη υπόθεση την Παρασκευή 8/10/2010 κατατέθηκε μήνυση κατα του Δημάρχου Προσοτσάνης από δικηγόρο της περιοχής λόγω μη συμμόρφωσης του Δημάρχου με εντολή που εξέδωσε λίγες μέρες πριν αντιεισαγγελέας του Πρωτοδικείου Δράμας με την οποία διέταζε τον Δήμαρχο να παραδώσει αντίγραφα πρακτικών συνεδρίασης του Δ.Σ. Προσοτσάνης προκειμένου ο μηνυτής δικηγόρος να τα χρησιμοποιήσει σε αστική του αντιδικία με υπηρεσιακό παράγοντα του Δ. Προσοτσάνης.

Συγκεκριμένα 8 μήνες πριν ο μηνυτής δικηγόρος είχε με αίτηση του ζητήσει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και τότε ο Δήμαρχος του είχε απαντήσει ότι θα του τα προσκομίσει όταν τα λάβει από την Εταιρεία που τα στέλνει ο Δήμος προκειμένου να απομαγνητοφωνηθούν.

8 μήνες μετα και ενώ πλησιάζει η δικάσιμος της αγωγής που έχει καταθέσει ο μηνυτής δικηγόρος κατά υπηρεσιακού παράγοντα του Δήμου Προσοτσάνης ζήτησε τη συνδρομή της εισαγγελικής αρχής.

Ως απάντηση στην εντολή της αντιεισαγγελέως ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα (σημειωτέον έχουν περάσει περίπου 8 μήνες) δεν του έχουν παραδοθεί τα πρακτικά απομαγνητοφωνημένα από την εταιρεία στην οποία τα αποστέλνει για το λόγο αυτό ο Δήμος.

 Τα επίδικα πρακτικά αφορούν συνεδρίαση του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και φυσικά είναι έξω από κάθε λογική να μην έχουν παραδοθεί στο Δήμο τη στιγμή που όλοι οι Δήμοι τα λαμβάνουν λίγες μέρες μετά και μπορούν να τα προσκομίζουν σε όποιον τα δικαιούται.
Σημειωτέον όλα αυτά συμβαίνουν μετά από μήνυση του ίδιου δικηγόρου κατά του υπηρεσιακού παράγοντα του Δήμου Προσοτσάνης για άλλη υπόθεση εναντίον του οποίου πρόκειται να. χρησιμοποιήσει τα επίδικα πρακτικά στο αστικό μέρος της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διατάχθηκε την 30/06/ 2009 ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΗ για την υπόθεση κάτι που συμβαίνει μόνο όταν έχουν διαπιστωθεί κακουργηματικές πράξεις και η οποία βαίνει προς το τέλος της με το αποτέλεσμα της να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον..•.


Επίσης εκκρεμούν και υποθέσεις οικονομικού χαρακτήρα στο Δήμο Προσοτσάνης, όπως αυτή που διέγνωσαν και διαπίστωσαν τα ελεγκτικά όργανα του Υπουργείου Οικονομικών με το έλλειμμα που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ και που σύντομα θα πρέπει να καταβληθεί στο ταμείο του Δήμου, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Τέλος αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα σχετικά με την λειτουργία του χιονοδρομικού στο Φαλακρό, όπου είναι μέτοχος και ο Δήμος Προσοτσάνης κινδυνεύει άμεσα με κατασχέσεις προσωπικών περιουσιών κάτοικος του Δήμου που ήταν μέλος στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, στην προσπάθεια του να βοηθήσει και μόνο, και ο οποίος τώρα βρίσκεται εμπλεκόμενος ως μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας.


Η εφημερίδα «ΕΡΓΑΣΙΑ...συν»
προσπάθησε να επικοινωνήσει 
με τον κ. Φατράλη προκειμένου να πάρει και τη δική του άποψη αλλά 
αυτό στάθηκε αδύνατο.