21 Οκτωβρίου 2017

Πως να φτιάξετε password που θα χρειαστεί 227 εκ. χρόνια να το χακάρουν

  

Οι ειδικοί του Home Office's Cyber Aware αποκάλυψαν δύο απλούς κανόνες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/10/2017 | 12:55

Όλοι ψάχνουν τους πιο "ισχυρούς" κωδικούς για να προστατευτούν από το ψηφιακό έγκλημα που όσο περνάν τα χρόνια τόσο πιο επιδέξιο και εφευρετικό γίνεται. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται σε αυτή την ανάγκη, όπως για παράδειγμα έδειξε έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μεταξύ των 10 πιο συχνών κωδικών βρίσκονται το «123123» και φυσικά το «qwerty».
Αυτά είναι passwords που ένας καλός χάκερ θα χρειαστεί περίπου 1 δευτερόλεπτο για να τα "σπάσει".


Κάποιοι άλλοι προτιμούν να διαλέγουν password που έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο, όνομα συζύγου, όνομα σκύκλου κτλ). Σε αυτή την περίπτωση και ακόμη και αν υπάρχουν τελείες ανάμεσα από κάθε γράμμα (για να γίνει πιο ισχυρό το password), ένας καλός χάκερ δεν θα χρειαστεί πάνω από 13 δευτερόλεπτα για να πετύχει τον στόχο του.
Η ειδικοί του «Home Office's Cyber Aware» εξέδωσαν κάποιες οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει έναν αρκετά ισχυρό κωδικό. Αυτές ουσιαστικά αποτελούνται από 2 βήματα...
1. Διαλέξτε τρεις τυχαίες λέξεις που να μην έχουν καμία απολύτως λογική σχέση μεταξύ τους. Για παράδειγμα το «teabrownpicture» (tea/brown/picture - τσαι/καφέ/εικόνα). Ένας τέτοιος κωδικός θα απαιτήσει περίπου 35.000 χρόνια για να σπάσει.
2. Αν προσθέσετε και ένα ψηφίο μετά το τέλος κάθε λέξης, αυτομάτως ο χρόνος "σπασίματος" θα ανέβει στα 227 εκατομμύρια χρόνια.


Περισσότερα: Πως να φτιάξετε password που θα χρειαστεί 227 εκ. χρόνια να το χακάρουν | E-Radio.gr Ευ Ζην