28 Μαΐου 2014

Πανελλήνιες 2014: Πρεμιέρα σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα.


 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!


Αναδημοσίευση από το newsbomb.
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, το οποίο περιέχει την έκθεση, καλούνται σήμερα να ξεκινήσουν τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων 105.000 μαθητές που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.305 θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί στις 8 το πρωί, ενώ οι εξετάσεις αρχίζουν μισή ώρα αργότερα.
Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου, μπλε στιλό και γομολάστιχα, αλλά όχι μπλάνκο. Επιτρέπεται, επίσης, ένα μπουκάλι νερό. Αντίθετα θα πρέπει να αφήσουν στο σπίτι τους το κινητό τους τηλέφωνο.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν, από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.
Στα μέσα Ιουνίου, εξάλλου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία τους όπου υπέβαλαν την αίτηση - δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου, το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων.
Για μία ακόμη χρονιά το newsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών που αγωνίζονται για μία θέση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Tο newsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "ΝEO", θα δίνει καθημερινά, απλές και ολοκληρωμένες οδηγίες, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και τις απαντήσεις τους μετά το πέρας της εξεταστικής διαδικασίας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!