16 Μαΐου 2011

Φόβοι για λουκέτο και στο Μααρά!

 www.sevennews.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χιλιάδες ευρώ χάνονται από επισκέπτες που δεν κόβουν εισιτήρια.


Πέντε μήνες έχουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Στα όρια τους έχουν φτάσει πλέον οι εργαζόμενοι στο σπήλαιο Μααρά της Προσοτσάνης δεδομένου ότι έχουν να πληρωθούν από τον προηγούμενο Δεκέμβριο.
Δεν έχουν λάβει δραχμή, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να εργάζονται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον κόσμο που επισκέπτεται το σπήλαιο του Αγγίτη.

Την ίδια στιγμή ο δήμος Προσοτσάνης χάνει χιλιάδες ευρώ από τους επισκέπτες του σπηλαίου δεδομένου ότι κανείς από τους δεκάδες που καθημερινά πηγαίνουν στο σπήλαιο δεν κόβει εισιτήριο για να εισέλθει στο εσωτερικό του.

Η Είσοδος και η ξενάγηση γίνεται δωρεάν
αφού δεν έχει
συσταθεί ακόμη η εταιρεία εκείνη,
που θα διαχειρίζεται το σπήλαιο.

Παράγοντες του δήμου αναφέρουν ότι οι ευθύνες αυτής τα καθυστέρησης δεν βαρύνουν τον δήμο Προσοτσάνης και πως η καθυστέρηση δημιουργία τα επιχείρησης για τη διαχείριση του Μααρά είναι απόρροια των γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται.

Πάντα οι φόβοι και οι ανησυχίες τώρα, εστιάζονται στο μέλλον του σπηλαίου αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι δεν είναι μακριά μια εξέλιξη όμοια με εκείνη του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού.

«Απειλείται με λουκέτο»
λένε ορισμένοι παράγοντες της περιοχής οι οποίοι βλέπουν να μην λαμβάνονται όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα στην κατεύθυνση αναβάθμισα του χώρου αυτού που εκτιμάται ότι είναι από τους πιο χαρακτηριστικούς πόλους τουριστικής έλξης του νομού.

Την απογοήτευση και την πικρία του για την εξέλιξη στην υπόθεση του Μααρά εκφράζει σε δηλώσει του ο περιφρειακός
σύμβουλος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Προσοτσάνης
Παναγιώτης Μωυσίδης.

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή υπέπεσε στο ολίσθημα να καθυστερήσει αναίτια την μετατροπή της επιχείρησης ενώ η τωρινή δημοτική αρχή ολισθαίνει και αυτή από την πλευρά τα, δεδομένου ότι έχουν περάσει πέντε μήνες και ακόμη δεν κατάφερε να δημιουργήσει το νομικό πρόσωπο που θα λειτουργήσει το σπήλαιο» αναφέρει ο κ. Μωυσίδης ενώ παράλληλα εκφράζει την ανησυχία του ότι αν δεν προχωρήσει άμεσα η υπόθεση, οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και το σπήλαιο θα κλείσει.


Θανάσης Τσελεμπής:
Δεν υπάρχει κίνδuvos να κλείσει το σπήλαιο.

Ο αντιδήμαρχος Προσοτσάνης Θανάσης Τσελεμπής επέρριψε την ευθύνητης κατάστασης αυτής στην προηγούμενη δημοτική αρχή που ενώ είχε μπροστά της τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Είπε πως η καθυστέρηση οφείλεται σε διαδικαστικά θέματα και έχει να κάνει με την μη δημοσίευση ins απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Προσοτσάνης
περί της ίδρυσης της κοινωφελούςεπιχείρησης στο ΦΕΚ.
Κάτι όμως που ισχύει για το σύνολο των δήμων ins χώρας και όχι μόνο για την Προσοτσάνη.

«0 Δήμος δεν φταίει σε τίποτε.
Κινηθήκαμε άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελεμπής και τόνισε πως δεν τίθεται ούτε

θέμα απόλυσα ούτε θέμα μη πληρωμής των εργαζομένων στο σπήλαιο.
Διαβεβαίωσε δε τον κόσμο ότι μέχρι τέλη του Μάη θα έχει λυθεί το πρόβλημα ενώ παράλληλα είπε πως δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να κλείσει το Μααρά.

Όσο δε για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο περιβάλλον χώρος του σπηλαίου, ο κ. Τσελεμπής
ανέφερε ότι όντως δεν αρέσουν και σε εκείνον οι εικόνες της έντονης και ανεξέλεγκτα βλάστησης και δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα κινηθεί άμεσα.